AHİRETTE  KURTULUŞ

Üzerinde yaşadığımız  bu dünyanın geçici  ve ahiret’ te hazırlık  ; Cennet ve Cehenneme  ise açılan bir kapı olduğu bilinen bir gerçek. Ömür denilen bu süreç , yaratılışımızdan, genlerimize işlenmiş, odaklanmıştır.  Alemlerin yaratıcısı olan Allah tarafından.                                                                                                                                                                       Ana rahmine düşmeden, düşerken, cenin oluşurken ve insan lığımızın oluşması  ve sonrasındaki bu  dönemde belirlenmiş  bir ömür vardır. Yaşadığımız  bu dünyada bir yaş ortalaması vardır. Bu gün için yetmiş beş, seksen, doksan…                                                                                                                                                                   Ya sonrası ; hayat devam edecektir, beden dışında. Ta ki kıyamet gününe kadar, yani tekrar diriltilecek güne kadar. Bu ,yaş içindeki  süreç  yaratılan insanların   gününü gün etmek olmadığını  ,boşuna yaratılmadığının  sonuncunda imtihan edileceği,  İnsanlara; Yaratıcı olan Allah ,Peygamberleri (elçileri) vasıtasıyla   davranışlarımızın  sonunda sorumlu tutulacağımızı biz insanlara  duyurulmuştur.                                                                                                                            İnsanlığın  ilk atası olan Adem ve Havva ile neslin başlaması kıyamete kadar sürecek olan bu süreç bu yaşadığımız dönem ve esas olan ahiret  dönemi. Peki bu süreç içinde  neler yapmalıyız, nasıl davranmalıyız, sorumluğumuz nedir, bütün bunları  tek tek Kurtuluş  yollarını bize bildirilen ;Son Peygamber, Hazreti Muhammed  Mustafa( Sallallah hu aleyhi  ve selem’) le  gönderilen Kutsal Kitap olan Kur’an i kerimde; Bu kurtuluş yollarını  araştırdım   ve siz değerli okuyucularımla Mübarek  olan Cuma gününde paylaşmak istedim .  Cumanız mübarek olsun. İnşallah. 

Her ne kadar da olsa esas kurtuluş Kuran i kerimdir. Kuran nı okuduğumuzda ; Ey iman edenler! diye  inananlara sesleniliyor. Peki kimdir bu İman edenler ; onu da gene Kur’an  bize şu şekilde tarif ediyor. Bakara süresi 284. Ayetin de: Göklerde ne varsa ,yerde ne varsa ,Hepsi Allah ‘ın dır.  Allah her şeyi gözle görünen ve görünmeyen  her şeyi  yaratmıştır.” Peygamber Allah ın varlığına birliğine iman etti. Allah hın varlığına inananlar da Allaha, meleklere ,kitaplarına ve peygamberlerine(gelmiş geçmiş bütün peygamberlerine) ayırd  etmeyiz. İşittik ,itaat ettik varışımız sanadır.” Diyenler ve Kelimeyi şahadeti ( Eş hedü  en la ilahe illallah ve eş hedü en ne Muhammed ‘en abduhu  ve resulü hu ) diyenler kurtuluşa erenlerdir. 

Kurtuluş ;Yaşadığımız  geçici olan bu dünyada kazanılan kazanılması gerekenlerin ,Allah ın rızasını kazanmak; Devamlı  kalıcı olan  ise Ahiret yurdudur. O  yurt  olan, cehennemden  kurtulmak cennette  yaşamaktır. İşte  aşağıda okuyacağınız  ilgili ayetler in   kurtuluş  yolları. 

Ali İmran ,104..Ayet;Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden kötülüğü men eden, bir cemaat olsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. Ayet 200..Ey iman edenler, sabredin dayanıklı olma yolunda düşmana karşı üstün olun. Allah tan korkun ki kurtuluşa eresiniz. 

Nisa süresi 13.ayet:işte bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Kim Allaha ve peygamberine itaat ederse, Allah onu altından ırmaklar akan ,içinde ebedi kalacakları cennetler koyar. işte bu da büyük kurtuluştur.       Maide süresi 35.Ayet: Ey iman edenler!Allahtan korkup sakının Ona yakın olmak için vesile arayın ve yolunda cihad edin ,ola ki korktuğunuzdan kurtulup umduğunuza kavuşursunuz. 

DAVUT DEMİRKAN – BENDEN SÖYLEMESİ