TANRI MİSAFİRİ  ORUÇ ,HOŞ GELDİN

Alemlerin  Rabi olan Allah, insanlığın devamı için yaşadığımız bu dünyada , şeytanın şerrinden, oyunlarından,  korunmamız için ve tekrar şeytanın tuzağında  düşmemek için  kendisinden başkasına kulluk etmemiz  gerektiğini Önce elçiler vasıtası ve onlara  emirler  tebliğ ederek  kulluk görevle inin yerine getirilmesini istemiştir. Yani Cennetten  kovulmamıza  sebep olan şeytanın şerrine  bir daha düşmemek için  ibadetler denilen yollar göstermiştir.  Son Peygamber; Hz Muhammed Sallalahu aleyhi selam ramazan ayı ile ilgili Şöyle buyurmuştur.  ‘’ Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Bu ay da, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapısı  kapanır ve Şeytan azgınlığı bağlanır.’’ .Bu ibadetlerden  biriside,  kalplerimize  gönderdiği  yönlendirdiği; Kutsal olan, ramazan ayında indirilen oruç dediği  misafiridir. Bu misafir  her yıl ömrümüzün   sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi   bir daha şeytana ayak uydurulmaması için gönderilmiştir. Bu yıl da ki Ramazan ayının tanrı misafirini imsak vakti  gönül kapımıza davet edeceğimiz  tanrı misafiri  olan oruçtur . 

Oruç ,kalbimizin  nurlanması, yaratılmamızın gayesi olan Allaha karşı ,kulluk görevinin yerine getirilmesi için insan olduğumuzu hatırlatır. Ahiret  denilen( ölümün) bu hayatın sonunda  kurtuluşumuzun kılavuzu olacaktır oruç.. Yaşantımızda insan olduğumuzu belirlediği  gibi, hayvan aleminden de ayırır bizi. Bu misafirin  bedenimiz için ruhumuz için de bir çok faydası vardır hiç şüphesiz. İnsanlığın Kurtuluş rehberi  Kur’an da  Allah’ın Emri ‘’..daha önceki topluma farz olunan oruç Sizlere de farz kılınmıştır.’’

Bu tanrı misafiri olan orucun bu dünyada bedenimize sağlık vermesinin  dışında, çok  amma çok önemli bir yoldaştır aynı zamanda . Biz insanların belirli bir ömrü vardır  bütün yaratılanların gibi. Ancak  İnsan oğlunun dışında bütün yaratılanların hiçbir sorumlukları yoktur. Boşuna yaratılmadığımızın  işaretidir aynı zamanda oruç. Diğer ibadetler gibi, Tanrı Misafiri denilmesinin sebebi bu ibadetin  ömrümüzün  her yılında  gönül kapımızı  açtığımız , uygulamak zorunda olduğumuzdur. Namaz kılmak ,iyilik etmek darda kalmışa yardım etmek gibi ibadetlerin dışında bir ibadet şeklidir oruç. Yaşarken  bedenimize sağladığı faydadan çok..

Ahirete, yolculuğumuz (Ölüm sonrası kıyamete kadar sürecek zaman dilimi.) anında başlayan kabir denilen istasyonda ,durakta da, başımıza gelebilecek  sıkıntıları ve tekrar, yeniden dirilişimiz anında  bizleri yalnız bırakmayan  bir kalkan,bir dosttur oruç.

 Tüm İnsanlığa barış  ve esenlikler  getirtmesi ; Müslüman olduğunu söyleyen , İslam  ülkelerinin  , Zülüm altında inleyen ; Filistinlere karşı insanlık görevlerinin  icraatlarının  temennisiyle…                        Hoş geldin Oruç.

BENDEN SÖYLEMESİ

DAVUT DEMİRKAN