Kazanan Gaziantep ve Ak Parti olsun

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır Ak Parti İl Kongrelerinde partililerine ve Gaziantep halkına sesleniş konuşmasında birlik beraberlik ve dava arkadaşlarım diye başladığı konuşmada şunları söyledi: ‘Özellikle Gaziantep şehri ve Gaziantep halkı benim için ayrıcalıklıdır. Şimdiden İl Başkanımız Eyüp Özkeçeci ve beraber yürüyeceğimiz bu yoldaki yönetim kurulunu kutluyorum, başarılara beraber imza atacağız” dedi.

ÖZKEÇECİ İLE YOLA DEVAM

Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 3. Kez İl Başkanı olarak yola devam kararı aldı. Özkeçeci, “Yapmış olduğumuz kongrenin düğün havasında geçmesini temenni ediyorum. 2023 yılına hazırlıklarımıza başlayarak yapılacak olan seçimde Gaziantep ili olarak geçmişdeki dönemden daha iyi sonuçlarn alacağımızın şimdiden sözünü ve teminatını veriyorum. Biz bu yola çıkarken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir askeri, bir neferi olmaya hazır olmaya söz vermiş askerleriyiz. Amacımız Türkiye’yi, Gaziantep ilini daha iyi yarınlara hazırlamak için bu görevde bulunuyoruz. Bu görevde ben yalnız değilim, benimle beraber tüm yönetimim de belediye başkanlarımız da milletvekillerimiz de dava arkadaşlarımız olan partililerimiz de ellerini taşın altına koyarak bu memlekete bu insanlara hizmet etmek için bu koltuklarda oturuyoruz. Kazanan Gaziantep ve Ak Parti olacaktır” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kongrelerin düğün, şenlik havasında geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yenilenmedir, yeni bir nefestir. AK Parti herhangi bir parti değildir, Türkiye’nin hayalleridir. O kadar önemli bir dönemde geçiyoruz, hiçbir şey eskisi olmayacak. Önemli bir yoldan geçiyoruz, bu yol güç ister.” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, 2023’e iyi hazırlandıklarını, önümüzdeki seçimlerde Gaziantep’te en iyi sonucu alacaklarını söyledi. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de yola çıktıkları günden bu yana istikrarlı şekilde siyasette yola devam ettiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır 7. Olağan İl Kongrelerine AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek görev alacak teşkilat mensuplarını tebrik etti.

Bugün gerçekleştirilen kongrelerle 56 ilde kongre sürecinin tamamlandığını, ay sonuna kadar da il kongrelerini bitirerek, büyük kongreye hazır hâle gelmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartlarında gerçekleştirilen kongreleri temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek yürüttüklerinin altını çizdi.

Siyasette hizmet mücadelesinin bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unvanlar elden ele geçer, ama millete hizmet davası aynı menzile doğru ilerlemeye devam eder. Partimizin tüm kademelerinde, gerek vazifelerine devam eden, gerekse yeni görev üstlenen kardeşlerimden, bu anlayışla çok daha azimli ve verimli çalışmalar bekliyoruz” dedi.

“Yeni Anayasa müzakere ile olacak”

AK Parti Gaziantep 7. Olağan Kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasayı müzakere ile yapmak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılacağı AK Parti Gaziantep 7. Olağan Kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasayı müzakere ile yapmak istedikleri vurgusunu yaparken, CHP’yi eleştirdi. Kurtulmuş, CHP’nin 1942 yılında gençlere ekmek karnesi dağıttığını belirtti. Kurtulmuş, “Bizleri motive eden Antepli kardeşlerime selam olsun. Kongrelerimiz bizim için bayramdır. Burada hep beraber bir araya gelerek il başkanı ve yönetimini seçiyoruz. Yolumuzu daha güçlü bir şekilde yürümeye söz veriyoruz. Siyasetteki en önemli şey inandığı yolu bilmektir. İnandığımız yol yeniden güçlü bir Türkiye kurma yoludur. Biziler inandığımız istikamette yürümeye devam edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Biz reform deyince onlar telaşa kapılıyor. CHP’nin reformu Türkiye’nin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasıdır. Bunlara bu devlet asla müsaade etmeyecek. Yeni ve çağdaş anayasanın yapılması milletimiz için zorunluluktur. Şimdi TSK’nın şerefli mensupları siyasete müdahale etmek yerine harekatları başkanlık yapıyor. Yeni sistemin gerektirdiği şekilde yeni anayasa yapılması gerekir. Bu anayasayı müzakere yaparak yapmak istiyoruz. Meşru zeminlerde konuşup tartışacağız. Önümüzdeki dönem atılım dönemi olacak” diye konuştu.

“Darbe Ayanayasası zihniyetine son vereceğiz”

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ne katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni Anayasa vurgusu yaparak, “Darbe anayasası zihniyetine son vereceğiz” dedi. Bakan Gül, Boğaziçi eylemlerine de tepki göstererek, “Biz reform dedikçe onlar sokak diyor” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, açıklamalarında yeni Anayasa vurgusu yaparken, darbe anayasası zihniyetine son vereceklerini vurguladı. Bakan Gül, Boğaziçi eylemlerine de tepki göstererek muhalefeti eleştirdi.
“Darbe izlerini taşıyan anayasa zihniyetine son vereceğiz”
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa vurgusuna destek vererek, ‘Türkiye’de darbenin izlerini taşıyan darbe anayasasının zihniyetine son vereceğiz. Bu ülkede darbe anayasalarının tortularını milletimizle beraber ortadan kaldıracağız. Yeni ve sivil bir anayasayı milletimizle beraber yapacağız. Anayasa, bir millet için toplumsal sözleşmedir. Diyarbakır’ın da Edirne’nin de zenginin de fakirin de kadının da erkeğin gencin de yaşlısının da memurun da işçinin de anayasasıdır. Herkesin anayasasıdır. Her kesimin kendisini gördüğü, ruhuyla bu benim anayasam dediği anayasayı da yine milletle beraber yapacağız. Bu ülkede darbe anayasalarının izlerini inşallah milletimizle beraber ortadan kaldıracağız. Sivil anayasayı ve yeni anayasayı hep birlikte inşa edeceğiz. El birliğiyle 83 milyonun ‘Evet bu benim anayasam, ben burada kendimi görüyorum’ dediği bir yapıyı beraber kuracağız” dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen AK Parti İl Kongresi’ne parti genel merkezinden de önemli isimlerin katıldığı gözlendi. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Leyla Şahin Usta ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de katıldığı kongrede İl Başkanı ve İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin yeni yönetim listesi de belli oldu.

İŞTE AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİM LİSTESİ

İL YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

Abdulkadir Güven, Abdurrahman İnal, Ahmet Parlak, Ali Akdemir, Ali Kurt, Bayram Kemal Kılıç, Bengü Çelik, Bülent Ateş, Cihan Çelenk, Duygu Sarı, Emine Demet Yorulmaz, Ertuğrul Temur, Eyüp Kavas, Faruk Eruslu, Furkan Özdurdu, Gürkan Burakçebe, Gülhan Dinç, Hakan Benzer, Harun Karaoğlu, Harun Yıldız, Hatice Füsun Göymen, İbrahim Altınova, Mahmut Aydın, Mahmut Birlik, Mehmet Kaplan, Mehmet Milli, Mehmet Uslu, Mesut Akın, Mustafa Alpdoğan, Mustafa Edip İzol, Mustafa Kılıç, Ömer Asım Aslanbey, Ömer Çetinkaya, Ömer Faruk Yavuz, Ömer Marakoğlu, Ragıp Erdoğan Demir, Ramazan Özdemir, Sait Külte, Semih Avcı, Sevda Kurtbey, Sevim Akgün, Şerafettin Hasgül, Tuğba Satıl Alkan, Şıhmehmet Türk, Yahya Aşiroğlu, Yahya Serkan Emre, Yunus Gafil, Yusuf Oytun Çilkız, Zehra Ünal.

İL YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE

Mehmet Ali Dalkan, Ahmet Cesur, İdris Erikçi, Hüseyin Kıtır, Akan Atıcı, İsmail Güler, İrfan Döver, Hüseyin Yılmaz, Ahmet Titi, Bahar Aytunç, Bülent Solak, Derviş Kuş, Halil Abar, Aliş Ekrem Demir, Ehsan Mıhcıoğlu, Hüseyin Gökçek. İsa Tabur, Esin Kübra Polat, Kadir Açıkgöz, Raif Engin Göktekin, Bilal Helvacı, Muhammet İbrahim Kağan, Ahmet Ercan Kılıç, Kadir Karataş.

İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYE LİSTESİ

Alper Köroğlu, S. Erol Ceylan, Süreyya Özbakkal, İdris Tekin, Ayşegül Şişli.

İL PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE HAKEM KURULU ASIL ÜYE LİSTESİ

Adil Küçük, Fatma Erkol, Ali Demir.

BÜYÜK KONGRE (ÜST KURUL) ASIL LİSTESİ

Mehmet Eyüp Özkeçeci, Fatma Şahin, Feray Yılmaz, Abdullah Korkmaz, Hüseyin Çelik, Ökkaş Eruslu, Mahmut Gürcan, Ajder Açıkkapı, Ruken Kilerci, Serpil Kavrak, Yasine Saruç, Yunus Çolak, Enes Malik Ay, Hasan Teke, Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Mehmet Yılmaz, Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Mehmet Fatih Uzunaslan, Mahmet Sarı, Mehmet Aerslan, Kemal Vural, Ramazan Analık, Ökkeş Kavak, Kamil Murat Kasney, Hasan Doğru, Hilmi Özbudak, Mehmet Ali Polat, Mustafa Kemal Sakaroğlu, Ahmet Özaslan.

İL DİSİPLİN KURULU YEDEK LİSTESİ

Kemal Afşin, Mustafa Acar, Sedat Önder, Aslı Ural, Hanifi Özdemir.

İL PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE HAKEM KURULU YEDEK LİSTESİ

Mehmet Emin Güzeç, Recep Gökbulut.

BÜYÜK KONGRE (ÜST KURUL) YEDEK LİSTESİ

Ömer Marakoğlu, Ertuğrul Teymur, Abdulkadir Güven, Semih Avcı, Bayram Kemal Kılıç,   Şükran Yılmaz, Hülya Kılıç, Burak Çaldıran, Mustafa Durmuş, Mustafa Kılıç, Abdullah Başak, Yıusuf Oytun Çilkız, Zehra Ünal, Ömer Çetinkaya, Ömer Asım Aslanbey.