Başkan DEMİR’in 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yıl Sonu Karne Mesajı

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı, öğrencilerimizin çalışma ve özverilerinin karşılığını görecekleri karne heyecanıyla sona ererken, öğretmenlerimiz, fedakârca çalışmalarının sonunda yenilenme ve taze bir başlangıç için dinlenme ve biriktirme dönemine giriyor. Eğitim, bire bir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas, o ölçüde yorucu lakin ülkemizin  geleceğini yoğurduğu için de kutlu bir çabadır. Yorgunluk, her türlü gayretin, bize ve tüm topluma bilgi, ahlâk, erdem ve elbette başarı olarak dönmesiyle yerini huzura, sevince bırakacaktır. İçten bir tebessüm, zarif bir davranış, ince anlayış, eğitim camiasının emektarları için kazanılmış gerçek ödül olur her zaman. Toplum akılla, irfanla, aşkla, sevgiyle mayalanır. Arzuladığımız erdemli topluma ulaşmada sağlanan her bir katkı, her bir katılım bizim için değerlidir.. Kırıcı, incitici olmamak, her daim yapıcı, onarıcı olmak maarif davasının asgari ahlâki ilkeleridir.

Anlam dünyamızda bir çözülmeye izin vermeden, inşa ve ihya edici mücadeleyi fert ve millet olarak sürdürmek, üretmek hem dini hem ahlaki hem de milli bir ödevdir.

Eğitim-öğretim alanında olumlu adımlar atılmış olması bizim için önemli ve değerlidir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılını salgın, doğal afet ve toplumsal bir sorun yaşamadan  tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı mutluluğu dünyadaki tüm mazlum coğrafyalarda bulunan, başta Filistin-Gazze ve Doğu Türkistan’ da bulunan çocuklarımızın da yaşamalarını diliyoruz.

Gaziantep eğitim modelinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Kemal ÇEBER’e , İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yasin TEPE’ ye, Kıymetli Belediye Başkanlarımıza ve tüm eğitim paydaşlarına teşekkür ediyoruz.

“Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi  olarak; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın bu vesile ile kurban bayramını kutluyor, huzurlu mutlu bir bayram ve tatil geçirmelerini temenni ediyoruz.

                                                            Mehmet DEMİR

                                             Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı