İDEV GAZİANTEP’TE BAŞKASI DEĞİL SEN İLGİLEN

İDEV GAZİANTEP’TE BAŞKASI DEĞİL SEN İLGİLEN
konulu seminer düzenledi. Şahinbey Şahinbey kültür merkezi’nde düzenlenen seminer vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördü. sunumunu Recep fidancı’nın yaptığı program Ahmet Çelik hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İDEV Gaziantep temsilcisi Abdulkadir Aydoğan açılış konuşmasında şunlara vurgu yaptı:
BAŞKASI DEĞİL SEN İLGİLEN
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Elhamdulilahi Rabbi-l âlemin vesselatu vesselâmu âlâ Rasuline Muhammed’in ve ala âlihi ve sahbihi ecmain. Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam, O’nun sevgili Rasulüne, pak âline, ashabına ve kıyamete kadar yolunu sürdürenlerin üzerine olsun.
Siz kıymetli misafirlerimizi, selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum. İdeal Eğitim Vakfı olarak düzenlediğimiz “Ailem Cennetim Olsun” ana temalı seminerlerimize devam ediyoruz. Bu ayki seminerimiz, “Başkası Değil Sen İlgilen” konusuyla Fatih TAŞ Hocamız tarafından sunulacaktır. Hepiniz programımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) olarak katılım gösterdiğiniz için teşekkürü bir borç biliriz.
Muhterem Misafirler! İslam, bir medeniyet dinidir. Medeniyetin kurulabilmesi içinse Müslümanların ümmet bilinci ve şuuruna ermeleri gerekmektedir. Aile, toplumun ve dolayısıyla ümmetin en küçük birimidir. İslam medeniyetinin ümmet bazında kurulabilmesi, öncelikle ailelerin bu medeniyeti özümsemesine bağlıdır. Bunun için aile içinde yaşayan her ferdin İslami bir şuur elde etmesi, İslami bir ahlak ile ahlaklanması, İslam’ı diğer tüm dinlerden ve medeniyetlerden daha üstün görmesi, Allah’ı ve Peygamberi hayatının merkezine koyması gerekmektedir.
Babalar, kendi ailelerinden sorumludurlar ve ailelerinin reisidirler. Ailelerine yol gösterme, onları doğru istikamete yönlendirme, günahlardan ve haramlardan sakındırma, şeytan ve dostlarından uzak tutma, zamanın fitnelerinden sakındırma vs. tüm konularda babalar birinci derecede sorumludurlar. Bu nedenle babalar, ailelerinin her bir ferdiyle ilgilenmek, onları İslami çizgi üzerinde tutmak için eğitmek, buna gücü yetmiyorsa medrese ve İslami eğitim veren diğer kurumlara göndermekle mükelleftirler. Nitekim Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam; “Hiçbir baba, evladına güzel bir terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır” (Tirmizi, Birr ve sıla: 33) diye buyurmuştur.
Hiç şüphe yok ki ilgilenilmeyip başı boş bırakılan her bir aile ferdi, bu boşluğu başkasıyla doldurmak isteyecektir. Bu başkası bazen iyi ve salih insanlar olabileceği gibi ne yazık ki çoğu zaman ahlak ve yaşayış olarak hiç de tasvip etmeyeceğimiz kişiler olacaktır. Çocuklarımız, kendilerine sunmaktan cimrilik ettiğimiz sevgimizin açlığını başkalarının göstereceği sahte sevgilerle gidermeye çalışacaklardır. Bu da çoğu zaman hüsran ve pişmanlıkla sonuçlanan acıların yaşanmasına neden olabilecektir.
Bu nedenle kendi ailemize kendimiz sahip çıkmak zorundayız. Allah’ın emaneti olarak aldığımız eşlerimiz kendi anne ve babalarından dahi görmedikleri ilgi, alaka, sevgi, muhabbet ve şefkati bizde bulmalıdırlar. Öyle ki şeytan hiçbir şekilde onlara musallat olamasın ve gözleri kocalarından başkasına dönmesin. Çocuklarımız, ama özellikle kızlarımız bizden öyle bir sevgi görmeliler ve onlara öyle bir değer ve kıymet vermeliyiz ki kendilerine bakan ilk gözlerdeki sahte sevgiye bakıp aldanmasın. Her konuda olduğu gibi bu konuda da en güzel örneğimiz, Efendimiz aleyhisselatu vesselamdır. O, ailesinin her bir ferdiyle yakından ilgilenmiş, onları eğitmiş, onlara değer vermiş, her birini ayrı bir sevgiyle sevmiştir. Kadınlığın tabiatından kaynaklanan kıskançlık durumlarından dolayı eşleri zaman zaman kendisini incitmiş olsalar da o, hiçbir zaman onlara kızmamış, azarlamamış, kötü davranmamıştır. Efendimiz aleyhisselatu vesselam, kızı Hz. Fatıma’yı “Ümmü Ebiha yani Babasının Annesi” diye taltif etmiş, seferden döndüğünde ilk onu ziyaret etmiş, üzerine en küçük bir günah kiri bulaşmasın diye zaman zaman uyarmıştır. Peygamber Efendimiz, kızına sevgisini göstermek için onu görünce sevinir, kendisini ayakta karşılar, elini tutarak yanaklarından öper, ona iltifat edip yanına veya kendi yerine oturturdu. Bu, bizim de çocuklarımıza, ama özellikle kızlarımıza göstermemiz gereken muameleye en güzel örnektir.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) olarak ailelerimizi şeytan ve dostlarının her türlü oyun, hile, desise ve tuzaklarından korumak, aile bireylerini zamanın fitnelerinden, günahlarından, haramlarından, ahlaksızlıklarından, çirkefliklerinden muhafaza etmenin gerekliliğini ortaya koymak ve bu konuda yapılması gerekenleri hatırda tutmak için bu semineri düzenliyoruz. İstifade edilmesi ve amacına ulaşması için Rabbimizden duacıyız.
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
ardından günün anlam ve önemini değinen Eğitimci- Yazar Fatih Taş hazırlamış olduğu sunumunu vatandaşlarımıza sundu. ailelerin çocukları ile bizzat ilgilenmeleri gerektiğine değinen ayrıca ilgilenirken çocuk tiplerini bilmek gerekliliğini ifade eden Fatih Taş aile kurumunu korumamız gerektiğini vurguladı. program İbrahim Halil Esen hocamızın duasıyla son buldu.