Güzellik uzmanları Ankara’da eylemde

10 Gün önce Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar ile güzellik salonlarında lazer ve benzeri işlemlerin yapılamayacağını karara bağlanmıştı. Cumhurbaşkanı’nın güzellik salonlarının serbest bırakılması konusunda vermiş olduğu karara karşı hukuk kapatma kararı vermiştir.

Bu kararın üzerinden Gaziantep’teki ve Türkiye’deki tüm güzellik salonları seslerini 10 gündür duyurmaya çalışıyorlar yazılı ve görsel basında şimdi ise Ankara’da seslerini duyurmak için eylem yaptılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aslıhan Karaoğlu, şunları söyledi:

“Bizler yaklaşık 10 gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 500 bin esnafımız bulunmakta, bunların işçileri ile beraber hesap ettiğimiz takdirde rakamları milyonları geçmektedir. Biz bu eylemi işsiz kalmamak, evimize ekmek götürmek için, çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamak için yapıyoruz. Bu eylemde Cumhurbaşkanımız bizleri serbest ediyor, ancak hukuk önümüzü kesiyor. Biz hukuka karşı değiliz, devlete vergisini ödeyen, eğitimini alan ve işyeri açma yetkisi olan kişiler işlerini yapsın, yetkisi olmayan yerlerin kapatılmasını bizler de isteriz. Önüne gelen güzellik salonu veya eğitmenlik yapamaz, bu denetimlerin sıklaştırılarak hake den kişinin işini yapmasını istiyoruz. Bu gün Ankara’da burada bulunan insanların hepsinin aş ve iş korkusu var, devlete karşı tüm evraklarını yapmış, eğitim veren kişilerdir. Bu sebepten ötürü bir an önce mahkemenin vermiş olduğu karardan vazgeçilmesi hükümetimizin bizlerle ilgili bir yasa çıkarmasını istiyoruz. Bugün buradayız yarın işyerlerimiz kapalı olabilir, evimize ekmeği kim getirecek” diyerek açıklamalarda bulundu.