Gaziantep sağlık atamalarında fırtına rüzgarı

Gaziantep sağlığında günlerdir beklenen flaş atamalar nihayet gerçekleşti, İl Sağlık Müdürlüğünün üst düzey bürokratlarından olan ve aralarında Suriye Görev gücü olmak üzere 7 Başkan 11 Başkan Yardımcıları ve bazı hastane müdürleri görevlerinden alınırken, yeni isimler atandı. Gaziantep tarihinde ilk defa bu kadar sağlıkta köklü değişim yaşandı. İl sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kendi ekibini kuruyor.

Gaziantep Sağlık il Müdürlüğünde Reform niteliğinde idarecilerde atamalar yapıldı. Taş taş üstünde bırakılmayarak Gaziantep’in sağlığı yeniden dizayn edildi. 

Türkiye’de en çok bebek ölümlerinin yaşandığı Gaziantep’te tam kapasiteyle açılması yılan hikayesine dönen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğündeki hantal işleyen bürokratik kadro ve COVID-19 korona virüsününün pik yaptığı dönemde Gaziantep’in sağlığı Ankara’da Milletvekilleri, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının katıldığı  toplantıya başkanlık eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kanayan Gaziantep yarasına el koydu ve ortak karar olarak  İl Müdürü Uzman Doktor Serdar Sarıfakı’nın görevden alınmasına karar verildi. 

Son aylarda Sağlık Müdürlüğünde ve kamu ve özel hastanelerde yaşanan skandallar ve bebek ölümleriyle Türkiye gündemine oturan ve TBMM gündemine getirilen Gaziantep’in sağlığı nereye gidiyor diye tartışılırken, olaya Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca el koydu. Bakanlığı A takımından oluşan 5  Saha Koordinatörlerini Gaziantep’e göndererek sağılığın rötgenini çektirdi. Bakan Koca önüne getirilen rapordan sonra hantal işleyen bürokratik yapıyı sil baştan yaparak Gaziantep’te üst düzey bürokratların tamamını değiştirme kararı aldı. 

GAZİANTEP SAĞLIKTA TİRYAKİ’DEN UMUTLU

Hatay Suriye Görev Gücü Başkanlığı sırasında başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’yi Ankara’ya çağıran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne tam yetkiyle Tiryaki’yi atadı. 

VİRÜSÜ ATLATTIKTAN TİRYAKİ TAM GAZ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığı tarafından atanan ve adeta makamına oturmadan hastane hastane gezerek ve neredeyse tüm zamanını sahada geçirerek pandemiye karşı Gaziantep’te önemli bir mücadele vermeye başlayan İl Sağlık Müdürü Tiryaki’nin yapılan Koronavirüs testi pozitif çıktı. Tiryaki kendini evine kapatarak izole etmeye başladı ve tedavisi tamamlanarak testi Negatif çıkınca tekrar sahaya indi ve 2 ay da Korona virüsü vaka sayısı Gaziantep’te yarıya indi. Bu verileri geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bizzatihi kendisi açıkladı. 

GAZİANTEP’TE SAĞLIKTA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Geçen hafta AK Parti Milletvekilleri Gaziantep’in tıkanan sağlık hizmetlerini gündemine almış, yapılan bu toplantıya bizzat İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’de katılmıştı. Yapılan istişare sonucu Gaziantep’in Sağlığında idareci kadrosunda 3 yıldan beri görev yapan Başkan, Başkan yardımcıları, Kamu Hastaneleri Başhekimleri, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri, Müdür yardımcıları ve Uzmanlardarn oluşan 180 kişiye yakın bürokratın değişikliğine karar verildi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KİMLER GİTTİ KİMLER KALDI

Sağlık Bakanı Tiryaki, A takımını kendisi belirleyerek Gaziantep’in sağlıkta ileri gitmesi için mesai arkadaşlarını teker teker arayarak listesini belirledi ve çalışmaya başladılar. (Yaşar Elma)