“ GÜVENLİK OKUL, GÜVENLİ EĞİTİM PROJESİ ” KAPSAMINDA POLİS DENETİMLERİ BAŞLADI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzce 17 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılı ile ilgili 167 sabit kolluk okul irtibat görevlisi, 79 ekip ve 158 ekip personeli ile İl merkezinde bulunan okullarda güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Alınan güvenlik tedbirler kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğümüz koordinesinde TEM, Narkotik, Asayiş, Trafik Şube Müdürlükleri ile Şahinbey ve Şehitkâmil İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekiplerimizin katılımıyla okul çevrelerinde 19 Eylül 2018 tarihinde yapılan uygulamalarda;  55 şahsın GBT sorgulaması yapıldı. 48’i okul servisi olmak üzere 55 araç trafik yönünden denetlenerek eksikleri bulunan araçlara 16 bin 415 TL cezai işlem uygulanarak 4 araç trafikten men edildi. Okul çevrelerinde bulunan parklarda, büfelerde, internet cafelerde ve umuma açık alanlarda yapılan kontrollerde ise 6,16 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 2 şüpheli şahsa “ Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ” suçundan gerekli adli işlemler yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak, çocuklarımızın huzurlu ve güven ortamı içerisinde okula güvenli gidiş – dönüşlerini sağlamak amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.