“Gelecek için Çanakkale ruhunu kaybetmemeliyiz”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılını kutladı.

GTO Başkanları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları yazılı mesajda, çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakabilmek için Çanakkale ruhunu kaybetmemek gerektiğine dikkat çektiler.

Dünya tarihinde cesaret ve kahramanlığın en nadide örneklerinden biri olduğunu belirten GTO Başkanları Hıdıroğlu ve Konukoğlu mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:

“İnancın ve azmin sonucu kazanılan Çanakkale Zaferi dünya tarihine cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden biri olarak yazılmıştır. Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir.  Gelecek nesillere en doğru şekilde  aktarılması gereken bu eşsiz mücadele birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biridir. Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun olamaz.”

Zorlukların üstesinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesine vesile olanları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden GTO Başkanları, başta Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.