EMEKLİ GEÇİNEMİYOR!..

Turan Devletleri Konfederasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, açıklanan emekli maaşı zammının yetersiz olduğunu, gerekli düzenlemelerin yapılmazsa emeklilerin kiralık ev dahi bulamayacağını söylerken kendi ülkemizde mülteci olmak istemiyoruz dedi.

Turan Devletleri Konfederasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, açıklanan emekli maaşı zammının yetersiz olduğunu, gerekli düzenlemelerin yapılmazsa Suriyelilerin durumunun bizden daha iyi olacağını söyledi.
Turan Devletleri Konfederasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Emekliler niye küsüyor, gerekli maaşı alamadığından, sıkıntılarının her geçen gün daha da arttığından dolayı küsüyor. 2020 tarihinde emekli aylığı 3000 TL iken Karataş’ta ev kirası o zamanlar ortalama 800 TL civarındaydı. Üç ay once Karataş’ta bizim sitede 1. Katdı kiraya verdiler tam 14.000 TL’ye. Şu anda emeklinin aylığı ne kadar olmlı hesap ortada, fahiş bir zam var ve denetim yok, şuan Karataş’ta kiralık evlere sadece Suriyeliler talip biz kendi halkımızı görmyoruz, zorluğu bizim vatandaşımız çekiyor. Allah göstermesin Türkiye’de bir sorun olsa mülteciler bizi seyir eder arkamızdan gülerler herhalde.
Meclisin biran evvel toplanarak emekli maaşlarına gerekli düzenleme yapmasını bekliyoruz, yoksa kendi ülkemizde mülteci konumuna düşeceğiz” dedi.