DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA

İnternet üzerinden ve sosyal medya üzerinden reklam vererek satış yapan dolandırıcılar iş başında.

Toptan iç giyim satışı yapan dolandırıcılar halkı ve vatandaşları dolandırıyorlar diyerek bizleri arayan Rabia Bağcı ve arkadaşları gazetemize şunları söyledi:

“Arkadaşımla İnternete gezerken bir toptancı  sayfası karşımıza çıktı sayfaya baktık ürünler hoşumuza gitti bizde sipariş vermek istedik sayfaya yazdık sipariş verdik birkaç gün içerisinde ürünler geldi gelen bez parçasından bir farkı yoktu  ürünlerin bizim baktiklarimizla alakası yok ve 100 tane gelmesi gerekiyorken 60 tane gelmişti biz parasında değiliz bizim gibi başkalarında dolandırılmasın” dedi.

Rabia Bağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İntigram sayfasına bakarak ürün beğendik. Beğenilen ürünlerin bedeli 400 TL. İstediğimiz ürünler gelmedi bez parçası ve el bezleri gibi malzemeler geldi.

Bizler siparişi verdik. Wapsabtan yazıştık ve siparişlerinizi Aras kargo ile mi gönderelim yoksa PTT ile mi gelsin? Diyerek sordular Aras kargo dedik ve kargo geldi şok olduk. Hepsi çöp ve bez parçası aradık tekrar dolandırıcıları bizimle dalga geçtiler ve engellediler bizi.

Bu sitelere kimse güvenmesin bu gibi siteler dolandırıcılar tarafından açılan siteleridir. Kimse kanmasın bizlerde sizleri arayarak sesimizi duyurmak istedik ve gerekli olan makamlara sizin aracılığınız ile suç duyurusunda bulunuyoruz dedi ve ayrıca Bağcı şunları söyledi,

Bizler nasıl para kazandığımızı bilmiyorlar biz kandırıldık başkası kandırılmasın gerekli yargı mercileri gerekli cezayı verecekleri den eminim ve bu dolandırıcılar için gerekli adlı mercilere şikayette bulunacağım” dedi.  (Yaşar Elma)