Gaziantep’te, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “İç Sularımızı Balıklandırıyoruz Projesi” çerçevesinde yaklaşık 1 milyon 98 bin yavru sazan balığı, il genelindeki gölet ve barajlara bırakıldı.
Yavru sazan balıkları, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Su Ürünleri Üretim Tesisleri’nde yetiştirilerek Gaziantep’in 9 ilçesi için belirlenmiş 16 farklı noktaya salındı. Bu kapsamda İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Barajı ile Güneş, Bayraktepe ve Türkbahçe göletlerine yaklaşık 20 bin, Nurdağı ilçesindeki Balıkalan ve Hamidiye göletlerine ise yine yaklaşık 20 bin yavru sazan bırakıldı.
Projenin ana hedefi, iç sulardaki balık popülasyonunun artırılması, amatör balıkçılığın sürdürülebilirliği ve vatandaşların balık tüketiminin teşvik edilmesidir.
Yetkililer, iç su kaynaklarının korunması ve balık popülasyonlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirtmiştir.
EKONOMİ
12 Eylül 2026EKONOMİ
12 Eylül 2026EKONOMİ
12 Eylül 2026TEKNOLOJİ HABERLERİ
12 Eylül 2026EKONOMİ
12 Eylül 2026GAZİANTEP GÜNDEMİ
12 Eylül 2026GAZİANTEP GÜNDEMİ
12 Eylül 2026
2
“STRATEJİK HAYAT: DAHA ÇOK KONUŞMAK DEĞİL, DAHA DOĞRU DÜŞÜNMEK İÇİN”
6575 kez okundu
3
DÜNYA BAĞIMSIZ GAZETECİLER CEMİYETİ KURULDU
6301 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.