KÂİNATTA HERŞEY CANLIDIR..

Alemlerin Rab’ı olan Allah ,hiçbir şeyi  boşuna yaratmamıştır. Yıllar Önce  Gaziantep Lisesinde Biyoloji dersinde  ; Canlı ve cansız varlıklar konusu  işleniyordu. İtiraz ederek ; Yaratılanların hepsi canlı olduğunu cansız varlık olmadığını söylemiştim . Bu yaratılanların içinde de Ruhlular  vardır, o da insandır .İnsan hem canlı hem de ruhlu olarak yaratılmıştır. Yaratılan bütün canlılar arasında; İnsan ve şeytan hariç, hiçbir şeyden sorumlu olamayacaktır.                                                                                                                                                                             

Yıllar sonra o dönem arkadaşlardan  sarı Celal Kanada ‘dan gelerek  söylediğim  bu sözün Bilim adamlarınca kanıtladığını  söyledi.

Neden  bu konuya  girdim  bu gün .Altmış beş yıl önce ki bu konuyu  neden gündeme aldın? diyeceksiniz.. Geçen hafta  Cuma  namazına  camii’ ye gittim .İçeri girdiğimde  Vaiz kürsüsünde (Vaiz  değil)  imam;  Canlı ve cansız varlıklar  dan  bahsediyordu. Şaşırdım kaldım. .Kur’an da  Allah  “ her şeyi canlı yaratık…”  Ayetini  okumamış  olacak, ola bilir miydi?

Son günlerde camiiler de kılınan Cuma namazı bazı imamlar 6, 10, 16 rekat  kıldırıyorlar. Cemaat  bu durumlar da  tedirgin  oluyorlar.