Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen – Teknoloji Lisesi öğrencilerini 21. yüzyılın koşullarında geleceğe hazırlamak amacıyla, Özel Sanko Liselerinde Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi (YÖM) ile işbirliği çerçevesinde Girişimci Genç Liderler Akademisi (GİGLA) sertifika programı uygulanmaya başlandı.
Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve YÖM Kurucusu Kayhan Karlı’nın katılımıyla gerçekleşen söyleşiye, Özel Sanko Okulları yöneticileri, öğretmenleri ile 8., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri katıldı.
Karlı, içinde bulunduğumuz yüzyılın henüz ilk çeyreği yaşanırken bile değişimin ve gelişimin hızla gerçekleştiğini belirterek, dünyanın ve kaynaklarının hızla dönüştüğünü söyledi.
Bu hız karşısında gençlerin, değişime ve gelişime seyirci kalmak yerine, geleceklerini tasarlayabilmeleri için 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerilere sahip olmaları gerektiğinin önemini çarpıcı örneklerle anlatan Karlı, yaratıcılık, özgüven, girişimcilik, problem çözme, işbirlikçi çalışma, liderlik, etkili iletişim kurma ve en önemlisi fark yaratan birey olmanın önemini dile getirdi.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu ise öğrencilerinin akademik yönden donanımlı olmalarının, sanat ve spor alanında beceri kazanmalarının yanı sıra girişimcilik ve liderlik becerilerini de geliştirerek üniversite ve iş hayatına hazırlanmalarının önemine değindi.
GİGLA sertifika programına bu amaçla başlanıldığını kaydeden Toklucu, paylaşımlarından dolayı Kayhan Karlı’ya teşekkür etti.

EKONOMİ
Az önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
Az önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
49 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
6 saat önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
18 saat önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
18 saat önce
1
Teknoloji devi Intel küçülmeye gidiyor! Binlerce kişi işten çıkarılacak
3200 kez okundu
2
Genç işçinin feci ölümü! Duvar ile çelik boru arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti
2266 kez okundu
3
IDEF 2025’te imza yağmuru: TÜBİTAK, yerli teknoloji için kolları sıvadı
2005 kez okundu
4
YouTube Premium kullanıcıları tek tek mercek altına alındı
1852 kez okundu
5
Powerbank koltuk arasına düştü, uçak İstanbul’a geri döndü
1562 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.