Kartalkaya davasında savcılık duruşmaya 1 hafta kala mütalaasını mahkemeye sundu
247 okunma

Kartalkaya davasında savcılık duruşmaya 1 hafta kala mütalaasını mahkemeye sundu

Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasına ilişkin davada esas hakkında mütalaa hazırlandı. Savcılık, otel sahibi Halit Ergül ve 4 kişi için olası kastla öldürme, 35 kişi için de olası kastla yaralamadan ceza istedi

ABONE OL
Eylül 16, 2025 00:00
Kartalkaya davasında savcılık duruşmaya 1 hafta kala mütalaasını mahkemeye sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel7deki yangın faciasına ilişkin, savcılık 22 Eylül’de yapılacak ikinci duruşma öncesi temel hakkındaki mütalaasını Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Savcının mütalaasında tutuklu sanıklardan otelin sahibi Halit Ergül, damadı ve otel umumi müdürü Emir Aras, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir ve muhasebe müdürü Kadir Özdemir için 78 kişiyi olası kastla öldürmek, 35 kişiyi olası kastla yaralamak suçundan ceza talep edilirken, Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu ile kızları Ceyda Hacıbekiroğlu ve Elif Aras hakkında ise ‘Bilinçli taksirle ‘ suçundan cezalandırılmaları talep edildi. NE OLMUŞTU? 21 Ocak 2025’te Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangın kısa sürede yayılarak otelin muhtelif bölümlerini yoğun dumanla kapladı; misafirler ve personel tahliye edilirken bölgeye fazla sayıda itfaiye, jandarma, AFAD ve sıhhat ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesine rağmen 78 şahıs hayatını kaybetti, 133 şahıs yaralandı. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları yapıldı; olayın kesin çıkış nedeni ve olası ihmallerin tespiti için adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.