Gaziantep’te öğretmenin darbedilmesi protesto edildi
79 okunma

Gaziantep’te öğretmenin darbedilmesi protesto edildi

ABONE OL
Kasım 24, 2017 14:57
Gaziantep’te öğretmenin darbedilmesi protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te bir öğretmenin, öğrencisinin babası ve yakınları tarafından darbedilmesi protesto edildi.

Öğretmen Hasan Koç’un tedavi gördüğü Şehitkamil Devlet Hastanesi önünde toplanan öğretmenler, slogan atarak eğitim çalışanlarına yönelik saldırıları protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, burada grup adına yaptığı açıklamada, Öğretmenler Günü’nde bir hastanenin önünde toplanmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Adeta her geçen gün sıradan bir hal alan öğretmenlere yönelik şiddetin bir yenisiyle daha karşı karşıya kaldıklarını aktaran Gök, öğretmen Hasan Koç’un uğradığı saldırının üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Gelinen süreçte şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini savunan Gök, “Tüm yetkililere sesleniyoruz, toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmen felakete uğrarsa toplum felakete uğrar. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkilileri ve halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Gök, Hasan Koç’a yapılan saldırıyı kınayarak suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Solmaz Güzel İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Hasan Koç, öğrencisinin babası Ö.R.B. ile 4 yakını tarafından darbedilmişti. Koç, ambulansla kaldırıldığı Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.