Gaziantep’in 50 yıldır hasretle beklediği rüya gerçeğe dönüştü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Araban’da inşa edilen Ardıl Barajı’nda su tutulmaya başlandı.
Arabanlılar tarafından 50 yıldır hasretle beklenen ve su tutma işlemine başlanan Ardıl Barajı ile 25 bin 330 dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek. 54 metre yükseliğe sahip olan Ardıl Barajı’nda 10,9 milyon metreküp su depolanacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehirlerin rüyalarını gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:
“Ardıl Barajı bölgenin 50 yıldır hasretle beklediği bir rüya projeydi. Çok şükür biz bu rüyayı gerçeğe dönüştürdük. Su tutmaya başladığımız barajın bir de sulama projesi olacak. Yakın zamanda hizmete açacağımız bu sulama işi ile birlikte 25 bin 330 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Böylece ülke ekonomisine yılda 14,5 milyon TL civarında bir katkı sağlayacağız.”
EKONOMİ
29 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceGÜNDEM
2 saat önceDÜNYA'DAN HABERLER
2 saat önceTEKNOLOJİ HABERLERİ
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önce
2
DÜNYA BAĞIMSIZ GAZETECİLER CEMİYETİ KURULDU
4313 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3547 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3537 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.