EMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, salgın dönemi bitimine kadar elektrik ve doğalgaz sayaçlarının okunmayıp, bu durumun sonunda gerçekleşecek fatura tutarının, yıl sonuna kadar olan faturalara, faizsiz ve eşit bölünerek paylaştırılmasının uygun olacağını düşünüyoruz dedi.
Başkan İslim Arıkan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “(EPDK) tarafından üç ay ortalama tüketim değeri üzerinden elektrik ve doğalgaz faturalarının kesilmesine ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamaya göre; EPDK; geçmiş 2 yılın aynı tüketim döneminin ortalaması üzerinden hesap yapılacağını bildirdi.
Yani geçmiş 2 yıldaki Nisan, Mayıs, Haziran ayının ortalaması alınarak aylık fatura çıkarılarak, sonrasında mahsuplaşma yapılabilinecektir. Bunun da, gerek ilgili dağıtım şirketlerinin çalışanlarını, gerek vatandaşlarımızı sosyal mesafeden korumak adına yapılmış bir uygulama olduğu açıklandı. Bundan da memnun olduk. Ancak bilindiği üzere toplumca zor süreçlerden geçiyoruz. Bu zor süreçlerde vatandaşların fatura ödeme kaygıları varken bu kaygıları giderici önlemlerin alınmasını bekliyoruz.
Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak bu konuda önerimiz;
Bu faturaların, salgın dönemi bitimine kadar okunmayıp, bu durumun sonunda gerçekleşecek fatura tutarının, yıl sonuna kadar olan faturalara, faizsiz ve eşit bölünerek paylaştırılmasının uygun olacağını düşünüyoruz.
Bu konularla ilgili Şubemize gelen bazı sorular ve kuşkular bulunmaktadır. Şöyle ki;
Abone değişikliği yaptım. Benden önceki abonenin iki yıl önce fazla tüketimi varsa, ben neden onun ortalamasını ödeyeyim?
Kapananlar dışında bazı ticari abonelerin mesai saatlerinin azalması ile tüketim azalmıştır. Neden geçmiş yıllarımdaki tüketimlerimin ortalaması alınsın?
Zaten 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı olduğu için ve büyük bir kısmı otomatik ödeme veya on line sistemi kullanmadıkları için fatura ödemede yaşanacak aksaklıklar nasıl giderilecek?
Ülkemizin her yerinde 65 yaşındaki vatandaşlarımız yaşadığı için, ayrıca, ticarethanelerde mesai saat düzenlemesi Ülkemizin her yerinde uygulandığı için, önerdiğimiz uygulamanın tüm aboneleri kapsamasının uygun olacağını düşünüyoruz.
Bu konudaki görüşlerimizi İlgililerin bilgilerine sunarız” dedi.

EKONOMİ
Az önceEKONOMİ
18 saat önceTEKNOLOJİ HABERLERİ
22 saat önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
22 saat önceEKONOMİ
1 gün önceEKONOMİ
1 gün önceEKONOMİ
1 gün önce
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
67886 kez okundu
2
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
67886 kez okundu
3
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
67829 kez okundu
4
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
15774 kez okundu
5
HSBC, havacılık hisselerini mercek altına aldı
6176 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.