Reklam
Reklam
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert uyarısına rağmen başkandan tepki çeken hareket
9 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert uyarısına rağmen başkandan tepki çeken hareket

AK Partili Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın bir yangın sırasında güvenlik önlemi almadan çektirdiği video sosyal medyada "şov" olarak nitelendirilirken; yaşanan bu olay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu görevlilerine yönelik yaptığı "sosyal medya" ve "devlet ciddiyeti" uyarısını akıllara getirdi.

ABONE OL
Temmuz 11, 2026 15:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert uyarısına rağmen başkandan tepki çeken hareket
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Reklam

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 5 katlı bir amel merkezinde çıkan yangın, alevlerden fazla Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın hadise yerindeki tavırlarıyla konuşuldu. İtfaiye ve emniyet ekiplerinin müdahale ettiği yangın sırasında binaya giren Yılmaz’ın, riskli bölgede kameralar eşliğinde dolaşması kamuoyunun tepkisini çekti.YILMAZ: TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADA SEFERBER OLDUKÇekilen o anları sosyal medya hesabından bir video klip şeklinde paylaşan Yılmaz, gönderisinde şu ifadelere yer verdi:”Bir amel merkezinde çıkan yangının ardından, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve sulama araçlarımızla beraber hızla hadise yerine intikal ederek, emniyet güçlerimiz ve itfaiye ekipleri ile koordineli şekilde yangına müdahale ettik ve etraf güvenliğini sağladık. Belediyemiz, tüm imkânlarıyla hadise anından itibaren sahada seferber oldu. En aka tesellimiz ise fazla şükür herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Yangından etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI: ŞOVU BIRAKINBaşkan Yılmaz’ın bu paylaşımı, sosyal medya kullanıcıları tarafından takdirden ziyade yoğun eleştiri aldı. Bir yetkilinin yangın alanında emniyet kurallarını hiçe sayarak kamerayla dolaşması “şov” olarak nitelendirildi.Paylaşımın altına gelen ve en fazla dikkat çeken tepkiler şu şekilde oldu:”Hiçbir kişisel koruyucu tedbir almadan yangının olduğu binaya nasıl girersiniz? İş güvenliği kurallarına uyun ki sizi gören insanlar amel güvenliği kurallarına uysun. Şovu bırakın lütfen!!!””Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı değil sanki TikTok fenomeni gibi biri bu Umut Yılmaz. Gaziantep Halıcılar Sarayı’nda çıkan yangında resmen şov peşinde koştu, kamera kayıt yapıp sosyal medya fenomeni gibi paylaşım yaptı. İş yapar gibi görünmeyin, amel yapın, iş.”CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN UYARISI AKILLARA GELDİBaşkan Yılmaz’ın bu anları özel bir ekibe kaydettirip sosyal medya hesabından adeta bir klip edasıyla paylaşması, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda kamu yöneticilerine yaptığı sosyal medya uyarısını getirdi.Erdoğan, devlet yetkililerinin dijital mecralardaki tutumlarını eleştirerek, “Beğeni almak, etkileşimi artırmak, gündeme gelmek gibi sebeplerle bu mecralarda ölçünün zaman vakit kaçtığına tanık oluyoruz.” demişti. Erdoğan’ın, kamu görevlilerinin “devlet ciddiyetine yakışır bir iletişim dili” benimsemesi gerektiği yönündeki vurgusu, Şehitkamil’de yaşanan kamera odaklı krizle beraber sosyal medya kullanıcıları tarafından yeniden hatırlatıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.