Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenle kutlandı
93 okunma

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenle kutlandı

ABONE OL
Mart 18, 2018 13:49
Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenle kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Asri Mezarlık’taki şehitlikte düzenlenen törende, şehitler için yazdığı mektubu okudu.

Mektubuna şehitleri minnetle yad ederek başlayan Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Bizlere miras bıraktığınız Anadolu topraklarının her karışı için canınızı feda etmekten, mübarek kanınızı büyük Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan geri durmadığınızı çok iyi biliyoruz. Sizler de biliniz ki bıraktığınız  her emanete sahip çıkıyor, koruyoruz. Türkiye’nin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz. Bağımsızlığımızı ve geleceğimizi  borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun.”

Törende, Gaziantep Müftü Vekili Mehmet Güneş şehitler için dua etti ve askerler tarafından “saygı atışı” yapıldı. Törenin ardından Yerlikaya, şehit yakınlarına karanfil dağıttı.

Programa, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Gaziantep’te tören düzenlendi. 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Atatürk Anıtına çelenk sundu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.