Reklam
Reklam
TÜRKİYE’DE İLK SAFARİ PARKI GAZİANTEP’TE
121 okunma

TÜRKİYE’DE İLK SAFARİ PARKI GAZİANTEP’TE

ABONE OL
Aralık 12, 2018 11:19
TÜRKİYE’DE İLK SAFARİ PARKI GAZİANTEP’TE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye ve Türkiye’ye hizmet eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yılda 3,5 milyon ziyaretçisiyle şehrin gözbebeği oldu. Burç Ormanı içerisine kurulan Dünya’nın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Hayvanat Bahçesi, 1000 dönümlük bir alanda kuruldu. Ziyaretçiler, hayvanat bahçesi içerisinde bulunan tren ve nostaljik faytonla,hayvanat bahçesinin tamamını kolayca gezme fırsatı buluyor.

 

TÜRKİYE’DE İLK: SAFARİ PARK

Doğurganlık, hijyenik ve çeşitlilik kategorisinde dünyada önde gelen hayvanat bahçesinde, Türkiye’nin ilk Safari Parkı, 150 dönüm arazi üzerine inşa edildi. 25 türden yaklaşık 250 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülen park, ziyaretçilerine Afrika’ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunuyor. Parkta, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lamalar, deve kuşu, zebra gibi bir arada yaşayabilen hayvanlar, doğal ortamlarına kavuştu. Safari Parkı vatandaşlar, özel tasarlanan araçlara binerek, arada tel örgüler olmadan görme fırsatı buluyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.