Açıkta kalan elektrik kabloları tehlike saçıyor

Gaziantep Şahinbey ilçesinde Kızılay Kan Merkezi karşısında bulunan lamba direklerindeki açıkta kalan kablolar, vatandaşları tedirgin ediyor.

Gaziantep’in bir çok yerinde kaldırımlarda bulunan elektrik kabloları yerde durarak herkesin yüreğini ağzına getiriyor. Özellikle Kızılay Kan Merkezi güzergahından başlayarak Gazimuhtarpaşa Bulvarı üzerinde bulunan kaldırımlar, Şahinbey Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan kaldırımlarda, boşta ve yerde bulunarak tehlike satıyor kablolar. Bu kabloların uçlarını bant ile kapatılmış ama başları açıkta duruyor. Vatandaşımız ne kadar dikkat etse de yaşı küçük olan, aklı yetmeyen çocuklar bu kabloları oyun zannederek bir hayata mal olabilirler diyerek bizi arayan duyarlı vatandaşlar gazetemize şunları söylediler:

“Gaziantep’in bir çok yerinde özellikle yayaların yürüdüğü yollarda açıkta kablolar bulunmaktadır, bu kablolar açıkta durduğu yerde yüreğimiz ağzımıza geliyor. Özellikle çocuğu olan vatandaşlar bur an daldığı takdirde çocuğun oyun oynaması Allah göstermesin ölümle sonuçlanabilir. Hele birde kış mevsiminin gelmesiyle beraber yağmurların yağması, yolların ıslanmasıyla boşta kalan elektrik kabloları suyla iletişime geçtiği takdirde tüm vatandaşların canını tehlikeye atmış oluyor. Biz buradan sizlerin vasıtasıyla yetkililere seslenmek istiyoruz bir an önce bu boşta kalan elektrik kablolarının yapılmasını talep ediyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdiler. Şahinbey ilçesinde Yüzücüyıl park içinde bulunan lamba direklerindeki açıkta kalan kablolar, vatandaşları tedirgin ediyor. Yüzüncüyıl Parkında bulunan ve çevresinde bulunan lamba direklerindeki kabloların açıkta kalması çocuklarını parka getiren aileleri korkutuyor. Vatandaşlar açıkta duran kabloların onarılmasını istiyorlar.