Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
SANSÜR DEĞİL, BASIN YASASI
TBMM’de kabul edilen Basın Yasası olarak bilinen Dezenformasyonla Mücadele Yasası özellikle dijital ortamda yayın yapan internet siteleri için önemli bir kaynağa erişimin kapısını araladı.
Yasalaşarak yürürlüğe giren kanun değişikliklerinin getirdiği kazanımların medya sektörüne önemli katkılar sağlayacağı gözlendi. Türk İnternet Medya Birliği TİMBİR Kurucusu ve Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği GAİGAD Başkanı Levent Özkurt, yeni yasa kapsamında gazeteler ile internet sitlerinin entegre olacağını vurguladı. Basın İlan Kurumu’na bağlı resmi ilan alma hakkına sahip gazetelerle ilgili değerlendirme yapan GAİGAD Başkanı Levent Özkurt, “Zaten resim ilan alan gazeteler ve bağlı internet siteleri istenilen şartları yıllardır yerine getiren altyapı ve kimliğe sahiptiler. Bu sitelere yenilerinin eklenmesi için Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelikler yasaya eklenince gazetecilik yapan ve Devletin desteğini alan güçlü internet haber siteleri ortaya çıkacaktır. Bu durum hem gazetecilik mesleğine hem internet haber sitelerine hem de kamuoyunun kaliteli yayın alma hakkına katkı sağlayacaktır” dedi.
Kanun çalışmaları öncesi TİMBİR Kurucusu olarak birçok platformda internet haber siteleri ile ilgili öneri ve görüş belirttiklerini dile getiren GAİGAD Başkanı Levent Özkurt, “Sansür yasası diye yasayı dillendirmenin bir anlamı yok. Gerçekten gazetecilik yapan, yalan habere dayalı sistem kurmayan, menfaat güderek haber yapmayan, herhangi bir kişi veya kuruma özel hizmet yapmayan herkes için bu yasa gayet doğal ve şeffaftır. Ancak, gazeteciliği ve internet haberciliğini birilerine yalan beyan vererek yıpratma yönünde kullanalar için yasa tamamen bağlayıcı cezalar getirmektedir. Tabii ki doğru olmayan iş yapanlar bu yasayı sansür yasası olarak nitelendirebilirler.” diye konuştu.
Türk İnternet Medya Birliği Kurucusu ve Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Levent Özkurt, internet haber sitelerinin özgün, kaliteli, doğru ve objektif içerik ile haber üretme anlamında ciddi çalışmalar yapmak üzere bileşme altyapısına hazır olduğunu da sözlerini ekledi.