Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
OSB Başkanı Şimşek: “Bu enerji maliyetleri ile rekabet gücümüz çok zayıfladı”
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep’te düzenenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde, enerji maliyetlerindeki artışa dikkat çekerken, güneş enerjisi santrali kurmak isteyen sanayicilere öncelik verilmesini istedi.
Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nin dördüncü durağı Gaziantep oldu. Zirveye Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katıldı. Zirve kapsamında düzenlenen ve Sabah Gazetesi Yazarı Feride Cem’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Türkiye’nin Potansiyeli ve İhracatın Finansmanı” başlıklı panele konuşan OSB Başkanı Şimşek, enerji maliyetlerinin rekabet gücnünü zayıflattığını söyledi.
EMEK VE ENERJİ YOĞUN SEKTÖRLERDEYİZ
Gaziantep OSB’deki sanayi tesislerinin enerjiye yıllık 2 milyar dolar ödediğini ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Sanayi tesislerimizin büyük çoğunluğunu emek ve enerji yoğun sektörlerde faaliyet gösteriyor. Türkiye’de sanayi bazında tüketilen toplan enerjinin yüzde 5’i Gaziantep OSB’de tüketiliyor. Yıllık enerjiye ödediğimiz rakam 2 milyar dolar. Bu sürdürülebilir bir rakam değil. Bu rakamı nasıl aşağıya çekeriz, sanayicimizin rekabet gücünü nasıl yükseltiriz bunun çalışmalarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.
GÜNEŞ ENERJİSİNE EN HIZLI İZİN VEREN OSB OLDUK
Başkan Şimşek, şöyle devam etti: “Enerji fiyatlarına yapılan zamlar hakikaten rekabet gücümüzü azaltır duruma geldi. Biz de buna karşın ilk etapta sanayicilerimizin çatılarına güneş enerjisi santrali kurmalarını teşvik ettik. Bürokrasiyi iyice azalttık. Güneş enerjisine en hızlı izin veren rekabetçi bir OSB’yiz. Şu anda bölgemizde bulunan sanayicilerimiz faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 180 megawatt oldu. Sanayicinin enerji yükünü azaltmak için mutlaka farklı alternatifler bulunmalı. Güneş enerjisi santrallerinin kurulumunda üretim maliyetlerini düşürmek isteyen sanayicilere öncelik verilmeli. Öncelik ticari amaçla santral kuranlar değil üretim amacıyla kuranlar olmalı.”
ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ KONU
Enerjinin yanında suyun da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Şimşek, Fırat’ın suyunun Gaziantep OSB’ye getirilmesi projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. OSB’deki altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgli ibilgi veren Başkan Şimşek, “OSB’nin otobana bağlantı yollarını kısaltıyoruz. Bölgemizdeki MYO ve meslek lisesinde 3 bin kadar öğrencimiz sanayi ile iç içe eğitim alıyor. Bunun yanında çevreye duyarlı, çevreye zarar vermeyen bir OSB olmaya büyük özen gösteriyoruz. Çünkü artık ihracat yaptığınız ülkeler, sizin nasıl bir yerde üretim yaptığınızı, sanayi tesislerinizin çevreye zarar verip vermediğini de sorguluyor” diye açıklamada bulundu. “Türkiye’nin Potansiyeli ve İhracatın Finansmanı” başlıklı panele OSB Başkanı Cengiz Şimşek’in yanında Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Yıldız Özkök, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem ve Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, İhracatı Geliştirme A.Ş (IGE) Genel Müdürü Kasım Akdeniz de konuşmacı olarak katıldı.