Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
ULUSLARARASI 33. GAPSHOES FUARI 20 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR
33. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES), 20 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 14.00’da Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası ve Sayacılar Odası’nın destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, 20-23 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Fuarda erkek, kadın, çocuk, spor, iş emniyet ve askeri ayakkabılar, terlik ve saraciye ürünleri, ayakkabı yan sanayi üreticilerinin ürettiği taban, aksesuar, tekstil ve kimyevi maddeler, deri ve süni deri ürünleri, ayakkabı makinesi üretimleri, kurumlar, mümessillikler, dergiler ve toptancıların ürünleri sergilenecek.
Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Samsun ve Antakya illerinden katılımcıların yer alacağı fuarda 300 firma ve 1000 marka temsil edilecek. Fuar Suriye, Irak, İran, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin ve Uganda ve Hindistan’dan katılımcıları ağırlayacak.
Yaklaşık 40 bin ziyaretçinin ağırlanmasının hedeflendiği fuar 4 gün boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ
Ülke ekonomisinin lokomotifl kentlerinden olan Gaziantep’in ayakkabı üretiminde önemli bir yere konumda olduğunu dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yaptığı değerlendirmede GSO olarak fuarlara büyük önem verdiklerini söyledi.
Ünverdi, “Bundan önce çeşitli sektörlerde düzenlediğimiz fuarlarla, gerçekleştirdiğimiz projelerle kentimizin ve ülkemizin üretim ve ihracatına destek olduk olmaya da edeceğiz. Üretilen ürünlerin tanıtımı, üretmekten daha zor. Bu noktada fuarlar çok ayrı bir önem arz ediyor. Bizim için olmazsa olmaz ayakkabıcılık sektörümüzü atacağımız adımlarla çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Ayakkabıcılık ve deri sektörünü geliştirip büyütmeyi, katma değerli üretimler ve pazar payını artırmayı hedefliyoruz. Böylesine güçlü olduğumuz bir sektörde Gaziantep olarak markalaşmaya çok daha fazla önem vermeliyiz” dedi.
Adnan Ünverdi, Gaziantep’te ayakkabı sektörünü bir araya toplayacak ve daha iyi koşullarda, katma değeri yüksek üretimler yapılmasını sağlayacak Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kente ayrı bir değer katacağını da sözlerine ekledi.
AKORT FUARCILIK YÖNETIM KURULU BAŞKANI HÜLYA AKKAYA
Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da; düzenledikleri fuarlarla sektöre katma değer kattıklarını kaydederek, “GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı ile sektörün pazar payını çok daha üst seviyelere çıkaracak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle fuarlar ile ülke ekonomisinin dinamiklerine ve ihracatına katkı sağlamayı temel hedef haline getirdik. Anadolu’da Uluslararası marka unvanına sahip tek fuar olan ve 300 firma ile 1000’e yakın markanın yer alacağı GAPSHOES Fuarı’nda dünyanın her tarafından ve yurt içinden gelecek ziyaretçiler yeni sezona yönelik hazırlanan sayısız ürünü görme ve inceleme şansına sahip olacaklar. Bu fırsatı değerlendirmek adına firmalarımızın katma değeri yüksek, markalaşmış ürünler üreterek hem şehrimizin hem de ülkemizin imajının artmasında katkı sağlayabilirler” diye konuştu.
FUARDA İŞ DÜNYASI BULUŞMALARI DÜZENLENECEK
Fuarın ikinci gününde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” kapsamında, İş Dünyası Buluşmaları düzenlenecek. İş ilişkilerini kolaylaştırmak ve özellikle yeni pazarlama fırsatlarını keşfetmek için ulusal ve uluslararası şirketler ile Türk ve Suriyeli girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlanan buluşmada girişimciler büyük alıcılar veya yatırımcılar ve finansman kanallarıyla bir araya gelecek. Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da yürütülen ENHANCER araştırması kapsamında özellikle bu sektördeki küçük firmaların iş bağlantıları kurmak ve sektördeki yeni trendleri takip etmek adına açılacak olan stand fuar boyunca açık kalacak.