Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
Uslu Ailesi’nden 2 yeni eser daha
Gaziantep’te, hayırsever Beyhan Uslu ve ailesi tarafından Cami ve Diyanet Anaokulu yaptırılacak.
Şehitkâmil İlçesi 15 Temmuz Mahallesinde yaptırılacak iki yeni eser için Gaziantep Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.
Törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ile Hayırsever Beyhan Uslu ve aile bireyleri katıldı.
Vali Davut Gül, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever Uslu ailesine her alanda verdikleri destekler için teşekkür ederek yapılan her hayrın bir ihtiyacı giderdiğini söyledi.
Yapılan hiçbir hayrın diğerinin alternatifi olmadığının altını çizen Vali Gül, “Uslu ailesinin her bir ferdine ve bu hayrın yapılmasında gerekli imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Şehitkâmil Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza, İl Müftümüze ayrı yarı teşekkür ediyorum. Uslu ailesini tanıyoruz ve iki seneden fazla görev yaptığım Gaziantep’te yapılan her hayır işinde ön saflarda yer aldığını biliyoruz. Gerek fakir fukaraya yardım konusunda gerek sosyal sorumluk projelerinde yer alma noktasında her zaman desteklerini hissettik. Bugün Cami ve Diyanet Anaokulu olmak üzere iki tane farklı protokol imzalıyoruz. Yaptığımız hiçbir hayır işi, hiçbir yapı, hiçbir faaliyet diğerinin alternatifi değil. Önemli olan ihtiyaç. O bölgede ise hem camii hem de 4-6 yaş çocukların gidebileceği Müftülüğün Anaokulu çok büyük ihtiyaçtı. Bunun için ailemize tekrar teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Modeli ile hayırseverlerin bir taraftan aş, iş üretirken diğer taraftan da Gaziantep’e dair her konuda yer aldıklarını belirtti.
Şahin, “Hayırseverlerimiz bir taraftan iş, aş üretirken bir taraftan da şehrin çocuğuna, engellisine, yaşlısına, şehrin yaşamına dair her konuda yer alıyorlar. Bize ait değil demeyip sürekli veren el olmayı, verdiği zaman da nasıl büyüyebileceğini bizlere gösteriyorlar. Hepimiz aileye müteşekkiriz. En son bir Alzheimer Merkezi açtık. Şehirde 5 bin Alzheimer aile tespit ettik. Buradan da ailemize çok hayır dua geliyor. Bugün imzalayacağımız protokolle yapılacak Cami ve Diyanet Anaokulu ise şehrin en güzide yerlerinden. Caminin yeri de muhteşem, çok güzel bir yer. Biz de yanında 30 dönüm yeşil alan yapıyoruz. Cami, 4-6 yaş Kur’an Kursu, önündeki yeşil doku ile gencin, çocuğun herkesin gelip yaşadığı, ibadet etmenin yanı sıra eğitimin de verileceği bir altyapı hazırlanıyor. Çok doğru bir iş. Allah sayılarını arttırsın” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Alper Çifçi ve Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Cami ve Diyanet Anaokulunun Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulunarak hayırsever aileye ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Hayır noktasında Uslu ailesi tarafından hiçbir zaman geri çevrilmediklerini aktaran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da 15 Temmuz Mahallesi’nin yeni kurulan, gelişen bir mahalle olduğunu ve bu bölgede böyle bir ihtiyacın bulunduğunu dile getirerek ihtiyacı karşılama noktasında duyarlılık gösteren hayırsever aileye teşekkür etti.
Babalarının vasiyetini yerine getirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren hayırsever Beyhan Uslu, “Bizler bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük, bu şehirde yetiştik. Bu şehre olan borcumuzu bu şekilde ödemek istiyoruz. Babamız bize, ‘Paylaşarak büyüyeceksiniz, kazancınızı paylaşacaksınız, olanın olmayana her zaman borcu var’ demişti. Biz de bunu, bu şehre bir borç biliyoruz. Borcumuzun daha çok olduğuna inanıyoruz. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında protokolün imzaları atılarak hayırsever aileye teşekkür belgesi verildi.