Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
SANKO Üniversitesinde akademik yıl açılış töreni yapıldı
SANKO Üniversitesi 2017-2018 akademik yılı, Prof. Dr. Mahmut Atıf Berkman’ın verdiği ilk dersle başladı.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, akademik açılış ve mezuniyet törenlerinin üniversitelerin en önemli günleri olduğunu söyledi.
2014 yılında ilk öğrencilerini alan üniversitede bugün bin 156’sı lisans, 35’i lisans üstü olmak üzere toplam bin 191 öğrencilerinin bulunduğunu anlatan Dağlı, Sani Konukoğlu Hastanesinin çok yakında üniversite hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Eğitim dili tüm dünyada İngilizce. İngilizce hazırlık sınıfı koyarak eğitim süremizi daha fazla uzatmak istemedik. Tıp fakültesine ağırlaştırılmış bir İngilizce programı koyduk. Amacımız 4. sınıfı bitiren çocuklarımız TOEFL’dan 80-85 seviyesinde puan alabilmelerini sağlamak. Çünkü bilgi üreten ve bilgiyi kullanan bir üniversite olmak istiyoruz. Öğrencilerimizi de bu yönde eğitmek istiyoruz. Çocuklarımıza sadece balık tutmayı değil, misinanın oltaya nasıl bağlanacağını da öğretmek istiyoruz.”
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise milletin değerlerinden kopuk üniversitelerin ne öğrencilerine ne de ülkeye bir faydasının olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Dünya hızla değişiyor. Şehirlerin rekabeti daha ön plana çıkıyor. Şehirlerin rekabetçiliğinin ön plana çıkmasında üniversitelerin yeri çok önemli. Değerli öğrencilerimiz, sizler gazi şehirlisiniz. Gaziantep’in dünyanın en rekabetçi ilk 7 şehirden biri olduğu tescillendi. Gaziantep başarı hikayeleriyle dolu. Dinlemesini, gözlemlemesini bilin. Bu 80 milyon onurlu bir ferdi olmanın heyecanıyla başarıyı nasıl yakalayacağımızı keşfetmemiz lazım. Her olumsuzluktan bir başarı hikayesi çıkarabilmektir Gaziantepli olmak. Geçmişten bugüne bunu yapmıştır Gaziantepliler. Böyle bir şehirde siz yüksek öğrenim görüyorsunuz, şanslısınız.”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ekonomi ve sanayi şehri olan Gaziantep’in kültür ve sanat şehri olma yolunda önemli bir aşama kat ettiğini dile getirerek Gazi şehrin üniversiteler şehri olma yolunda da büyük bir iddiası bulunduğunu kaydetti.
Beşeri sermayeyi güçlendirmeden hiçbir hedefe ulaşılamayacağına dikkati çeken Şahin, “Yalnızca ekonomik, parasal kalkınmanın insana mutluluk getirmediğini, toplumu huzura erdirmediği görülüyor. İnsani kalkınma çok daha önemli. İşte burada da üniversitelerimize büyük görevler düşüyor.” dedi.
Program, İstanbul Amerikan Hastanesinden Prof. Dr. Mahmut Atıf Berkman’ın verdiği ilk dersin ardından sona erdi.
Törende, üniversiteye yeni katılan ve unvanları yükselen öğretim üyeleri cübbe giydi.