Ben henüz ,bu dünyaya gelmemiştim o gün. Bugün var mıdır yaşayan ? vardır her halde. Amma tarih vardır. İnsanlığın varlığı süresince kıyamete kadar var olacaktır tarih. İnsanlığın benliğinde ki tarih ,yazı var olmadan önce de vardı.. Tarih kayıt edenlere tarihçi denir. Tarihçiler , olmasa idi geçmişi bilemezdik. Geçmişini bilmeyenler ise gelecekleri olmayandır. 1914 yılı insanların insan olduklarını unuttukları , geçmişlerinden haberdar olmayan sorumsuzluklar içinde bulunan devletleri idare eden liderlerin kapışmasıdır .Bu kapışmada nice suçsuz…
10.ULUSLARARASI ANTEPFISTIĞI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.’sunu düzenlediği “Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali”, 19–20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Festival kapsamında şefler ve gurmelerle antepfıstığı hasat şenliği ve paneli, geleneksel el sanatları stantları, Ankara Seymenler mehteran takımı performansları ve halkoyunları gösterileri, yarışmalar, çocuk ve yetişkin tiyatroları, Buray ve Zara’nın sahne alacağı konserler olmak üzere birçok etkinlik düzenlenecek.
10.Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali, 19 Ağustos’ta Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, mutfak şefleri ve yatırımcılarının katılımlarıyla yapılacak olan “Antepfıstığı Hasadı” ile başlayacak ve Antepfıstığı Festivali korteji gerçekleşecek.
ÜNLÜ SANATÇI ZARA ve BURAY KONSERİ
Festival açılış konseri konuk sanatçı Zara’nın katılımıyla gerçekleşecek.
20 Ağustos Pazar günü ise festival çeşitli etkinliklerle devam edecek. Antep Fıstığı Bilgi Yarışması, Çocuk Tiyatrosu “Niloya”, GASMEK Yöresel Yemek Yarışması, halkoyunları gösterileri, En Bakımlı Bahçe Yarışması-Antepfıstığı Bilgi Yarışması-GASMEK Yöresel Yemek Yarışması ödül törenleri, yetişkin tiyatrosu “Çeled Uşaglar Fıstık Festivali Özel Gösterisi” ve festival kapanış konseri konuk sanatçı Buray ile sona erecek.
Geleneksel El Sanatları sanatkarlarının katılımlarıyla gerçekleşecek olan “Geleneksel Sanatlar Şöleni” kapsamında Fıstık Park’ta açılacak olan stantlarda; Gaziantep’in yöresel ürünlerinin yanı sıra, İzmir (iğne oyası ve Türk işlemeleri, kitre bebek, nazar boncuğu, ahşap oyuncak, keçe), Eskişehir (Lüle taşı), Mardin (Telkari, camaltı), Trabzon (Kazaziye), Denizli (Dokuma), Kahramanmaraş (Sim sırma), Tokat (Tahta baskı), Bartın (Tel kırma ve ipek koza), Mersin (Mut kilimleri) ve Erzurum (Oltu taşı) yörelerine ait ürünler festival boyunca sergilenecek.