NABİOĞLU AĞBAL’A DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen Maliye Politikası ve Reform Gündemi konulu toplantıda konuşan  Gaziantep Muhasebeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Nabioğlu Maliye Bakanı  Naci Ağbal’a verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen Maliye Politikası ve Reform Gündemi konulu toplantıya  Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Muhasebeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Nabioğlu, Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya,AK parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep vergi dairesi Başkanı Halil Tekin,bürokratlar ve çok sayıda mali müşavir de katıldı.

Nabioğlu  açılış konuşmasında konuşmasında  “geçtiğimiz günlerde TÜRMOB 78. Başkanlar Kurulu toplantısında  en önemli 5 karar alınması yönündeki destekleriniz için teşekkür ediyorum diyerek 3568 sayılı tek tebliğ çalışmasının hazır olduğu ,4 dönem geçici  gelir vergisinin kanun ile  kaldırılması yeni vergi  usul kanununda mucbir sebeplerin meslek mensupları yönünde  tanımının yapılması,e beyanname şifrelerinin mükelleflere verilmesinin kaldırılması  bizim için gelir idaresi için devlet için çok önemliydi.” açıklamasında bulundu.

Nabioğlu konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

Muhtasar beyannamesi ile SGK nun birleştirilmesi 2018 yılında aktifleştirileceği bilgisi yeni vergi usul kanunu ile zaman aşımı süresinin 3 yıla indirildiği müjdesi ,vergisini düzenli ödeyen mükellefe vergi indiriminin gelmesi haberleri  bizleri sevindirmiştir.

Bizler için en önemlisi  TUİK bilgilerinin yanında 2008 yılında pilot bölge olarak ilimizde başlayan işçi giriş ve çıkışlarının kolluk kuvvetlerine bildirimi hükümlülüğü hala 2008 yılından buyana 10 ili geçmeyen  sayıda olup bu konu ile ilgili bilgilerin bilgi havuzundan alınması konusunda bürokratik engellerin kaldırılması bizler için büyük bir önem taşımakta ve rahatlayacağımız olgusunu göstermektedir.

Makbuzunu kestiğimiz fakat parasını tahsil edemediğimiz bu işlem yerine tahsil işlemine geçmemiz gerekmektedir.KDV oranı yüzde 8 olmalı yada hazinenin gelire ihtiyacından dolayı eğer bu mümkün olmuyorsa ,yüzde 18 lik KDV oranından vazgeçilemiyorsa, KDV tevkifatının uygulamasına geçilmesinde yarar görüyoruz.BU konuları bilgilerinize arz ediyor çözüm üreteceğinize inanıyoruz

Bu camia iş dünyasının bütün yükünü çekerken biz mali müşavirler olarak iş dünyasının kamu ile ilgili işlerini yapıyoruz,güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz ve çalışmaya da sonuna kadar devam edeceğiz.”

 

 

AĞBAL:MESLEK MENSUPLARININ TAHSİLAT KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise konuşmasında ; “süper teşvik müjdesini vererek Türkiye’yi sıçratacak süper lige çıkaracak yatırımlara olağan üstü  teşvik getireceğini ifade etti.10 yıl boyunca kurumlar vergisi olmayacağını söyleyen Ağbal gelir vergisi stopajlarından da,bütün işveren sigorta primlerinden de vazgeçtiklerini açıkladı.

Ağbal konuşmasında  yatırıma ortak oluyoruz.Yatımcı gelip benim çok orijinal bir projem var ,devlet olarak ortak ol derse bizde devlet olarak yüzde 49 hisse oranına kadar ortak oluyoruz.Enerji maliyetlerinin yüzde 50 sini bu sistemde biz devlet olarak karşılayacağız.Çalıştırdığınız nitelikli personelin ücretlerini de devlet ödeyecek.Bedava arsa vereceğiz.Burada yok yok.Yeter ki burada yatırımcı Türkiye’yi yukarı çekebilecek yatırımlara girişsin.

“TUİK rakamlarına göre Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,5 büyüdü. Bu gelişme Türkiye ekonomisi için çok önemlidir. Ağustos ayından itibaren ekonomiyi canlandırmak için birçok reform yaptık, vergileri düşürdük, Tüketicinin krediye erişimini kolaylaştırdık. Bugün büyümeyle kararlarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de tüketim kaynaklı büyüme devam edecektir. Yatırım harcamaları yüzde 2 büyüdü bu çok önemlidir. Son çeyrekte sanayide yüzde beş oranında yıllık bazda büyüme var. Bütün coğrafi ve dış siyasi olumsuzluklara rağmen ekonomide tam bir güven içinde yolumuza devam ediyoruz. Ekonomimizin temelleri sağlamdır. Özellikle  sektöründe de yüzde 3.7’lik bir büyüme var. Bu da bizim için çok önemlidir. Bunlar herkesin Türkiye algısını olumlu bir şekilde daha da yukarı çekecek bir gelişmedir. Hep beraber milletçe bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye ekonomisinin şoklara karşı kendini toparlayabilme kabiliyetine sahiptir. Birçok ülke bunu kaldıramazdı. Bunu girişimcilerimiz, firmalarımız sayesinde yapıyoruz. Son 14 yılda gelir idaresi baştan ürettik. Çok genç ve dinamik bir ekip oluşturduk. Mesleğini seven mükelleflerini seven bir ekibiz. Bünyemize 2 bin eleman katacağız. Ne kadar yoğun ve zor şartlar içinde çalıştığınızın farkındayız. Özellikle bayan muhasebeci arkadaşlarımızın doğum ya da başka durumlarda yeterli tatil yapamadıklarını söylüyor. Gereken düzenlemeleri yapacağız. Yeni gelir vergisi kanunundan önce, 4. dönem geçici vergi beyannamesini kaldıracağız. 2002 yılında ve ondan önceki yıllarda 100 liralık bütçe yapıyorsunuz burada en büyük kalem faiz 1000 liralık gelirin 43 lirasını faiz ödüyorsunuz. Bu hizmet bütçesini değil faiz bütçesi. Ekonomide mucizeler oluşturduk, bunu faizden alarak bütçeyi yatırıma dönüştürdük. Vergi politikasına büyüme odaklı devam edeceğiz. Büyümeye bütçeden destek vereceğiz. Vergi yükünü aşağıya çekilmesini istiyoruz. Vergi sistemi gerçek manada tabana yayılmalı ama herkes gelirine göre vergi ödemeli, vergi yükünü aşağıya çekmek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili adımlar atacağımızı göreceksiniz. Bütün bu iyileştirmelere rağmen ‘ben vergimi ödemiyorum’ diyenlere de caydırıcı olacağız. Süper teşvik paketini hayata geçirerek sayısız kolaylığı sağladık. Türkiye için önemli bir yapısal bir reformdur. Ekonomik açıdan önemli bir reformdur. Bütün reformlara dayanak teşkil edecek bir reform olacak. Biz demokratik hayatı her bakımdan geliştirdik ama hala atılması gereken adımlar var” dedi.