Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç: “OĞUZELİ MOBİLYA KENTİ OLACAK”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçeyi mobilya kenti yapmak için çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Başkan Kılıç, “İnegöl’ü örnek alarak kendi ilçemizde bir mobilya kenti oluşturma hedefimiz var” dedi.

Oğuzeli’ne kurmayı düşündükleri mobilyacılar sitesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği (GİMOB) ve Oğuzeli Mobilyacılar Kooperatifi işbirliğiyle hem Gaziantep’e hem de Oğuzeli ilçemize vizyon katacağını düşündüğümüz bir projeye başladık. Bu projenin aynı zamanda ilçemizdeki istihdamı arttıracağını ve ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde ilçemizi bir mobilya şehrine dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Türkiye ve dünyada birçok sektörde söz sahibi bir kent olduğunu mobilya sektöründe de söz sahibi olması için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Kılıç, şunları söyledi: “Mobilya kenti hem Oğuzeli’nin vizyonuna, hem de Gaziantep’in vizyonuna değer katacak bir proje. Gaziantep başata halı sektörü olmak üzere birçok sektörde Türkiye ve dünyada söz sahibi bir kent. Ancak mobilyada ismi duyulmuyor. Bizim bu projemizle birlikte halının partneri olan mobilyada üretime geçildiği takdirde bu sektörde de eminim söz sahibi bir kent olacağız. Bir milyon 300 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan Mobilyacılar sitemizde kentteki mobilya imalatçılarının bütün paydaşları burada yer alacak. Bu projenin istihdama da önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz. Belki de Gaziantep’ten Oğuzeli’ne çalışmaya gelenler olacak. Sitede 300 kadar işletme olacak. Bunun ekonomiye katkısını siz düşünün artık. Bu gibi yatırımlar uzun zaman alıyor. Hepsi bir süreç meselesi ama şuanda alt yapı konusunda sona gelmiş durumdayız. Bundan sonra yapım aşamasına geçilecek. Bu projenin Oğuzeli ilçemizin gelişimine önemli katkı sunup, makus talihini değiştireceğine inanıyorum.”