ŞAHİNBEY ANILDI

Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 97. yılında Şahinbey anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Kilis Yolu üzerindeki anıt mezarında düzenlenen törene, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Tugay Komutanı Vekili Albay Burç Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Öner Ersever, Protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen tören Şehitler için saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve saygı atışıyla başladı.

 

TOP YEKÜN BİR MÜCADELE

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, bu toprakların kolay kazanılmadığını belirterek, “Anadolu, tarihi boyunca her karışını muhafaza edebilmek için hep şehitler verip gaziler doğurdu. Bu topraklar coğrafi yapısı itibariyle hep bedel ödeyerek yaşamamıza imkan kılıyor. Anadolu’nun hangi ücra köşesine gidersek gidelim, oralarda mutlaka bir şehitlik karşımıza çıkıyor. Milletimiz tarihi boyunca muhafaza ettiği topraklarda hiçbir ülkeyi asimile etmemiş. Hiç kimseye askerimizin polisimizin zulmünü göremezsiniz. Askerimiz hiçbir zaman çocuğa, kadına ve yaşlıya dokunmamıştır. Ancak bu topraklara kast edenler çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmişlerdir. Bizler mazlum milletlere zulmedilmesini istemiyoruz. Onlara dokunulmasın. Ama sömürgeci zihniyetler gözlerini sürekli bu topraklara dikmişlerdir. Bu coğrafyanın merkezi olan Türkiye’de bu tutum karşısında sürekli kendisini savunmak zorunda kalmıştır. En son yapılan girişimde gördük ki, artık savaşların Şahinbey’in zamanındaki gibi süngüyle değil, entrikalarla, ajitasyonlarla, dezenformasyonlarla olduğunu gösteriyor. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı, sabahında gördüğümüz haritada İstanbul’da metropolitan bir şehir devleti, Doğu ve Güney Doğuda iki ayrı devlet, Ege ise işgal altında olacaktı.  Bu millet bir kez daha bu hain girişimin karşısında durdu. Bu vesile ile Şahinbey ve arkadaşlarını bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz. ” dedi.

 

BİZ BÜYÜK BİR DEVLETİZ

Vali Vekili Halil Uyumaz, Şahinbey Anıt Mezarı’ndaki anma programında, geçmişe baktıklarında şehitlerin neler yaptığını hatırladıklarını belirterek, “Ancak bugüne kadar geçen sürede yaklaşık 2 milyon nüfusa ulaşmışız. Ayrıca 400 bin Suriyeli kardeşimizi de burada misafir ediyoruz. Biz büyük bir devletiz ve büyük bir milletiz. Şu aziz topraklarda, tören yaptığımız alanda, şehitlerimiz büyük bir fedakarlık destanı yazmıştır. Şehitkamillerin, Şahinbeylerin bize bıraktığı bu vatan topraklarını korumak ve gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için elimizden geleni yapmanın gayreti içindeyiz.” dedi.

 

 

BÜYÜK BİR DESTAN YAZILDI

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise 97 yıl önce burada çok büyük bir destanın yazıldığını belirterek, “Şahinbey ve 6 bin 317 şehidimiz, bir kahramanlık sembolüdür. Şahinbey, son kurşununa kadar çarpışmış, en sonunda Elmalı Köprüsü üzerinde tek başına kaldıktan sonra, orada süngülerle şehit edilmiştir. Başta Şahinbey olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hedefe çok yakınız. Daha fazla gayret etmemiz lazım. Herkesin ‘bende neler yapabilirim’ diye bunun mücadelesini vermesi lazım. 100 yıl önce bu topraklara saldıran kuvvetler, şu anda da bizlere farklı şekillerde saldırıyorlar. Bu saldırılara karşı daha güçlü olmak ve birlik beraberlik içerisinde olmalıyız.”

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okurken, İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan öğrenci İstiklal Marşını okudu. Daha sonra Şahinbey İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Demir’in şehitler için okuduğu dua sonrasında program son buldu.