“ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle düzenlenen “Kurtuluştan Dirilişe” adlı programda şehitlerimiz saygıyla anıldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

Seyit Onbaşı’dan Ömer Halis Demir’e kadar birçok Şehitin anıldığı “Kurtuluştan Dirilişe” programı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öztekin tarafından okunan Kuran tilaveti ile başladı. Ardından saygı duruşu ve Mehteran takımı performansı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Program açılış konuşması GAUN Rektörü Ali Gür tarafından yapıldı. “Biz I.Dünya Savaşı’nda kaybeden değildik, kazanandık. İnançlarıyla birlikte bir araya gelerek Çanakkale’yi kazandık” sözleriyle günün anlam ve önemine Gür, konuşmasını 15 Temmuz’da yaşanan acı olaylarla devam ettirerek, “Hainler asla affedilmez. Bir daha asla böyle bir şeyle karşılaşmayız. Birlik olduğumuz müddetçe asla bize boyun eğdiremezler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitlerini anmak için hazırlanan program, özel olarak hazırlanmış kısa filmlerin izlenmesi, şiirlerin okunması ve programa özel hazırlanan eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Konser esnasında Mehteran Takımı ve Türk Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen performanslar seyirciler tarafından büyük bir dikkat ve ilgiyle izlendi.

Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale ruhunun yeniden canlandığı darbe girişimi karşısında birlik olma inancıyla verilen mücadeleyle ölümü hiçe sayarak kahramanca karşı çıkan 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programa 1400 kişi katıldı. “Kurtuluştan Dirilişe” konser programı, vatandaşların hep bir ağızdan “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sözleri ve alkışlarıyla sona erdi.