Taşdoğan: “Şehrimizin kalbi MHP’de atıyor”

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd.Doç.Dr. A. Muhittin TAŞDOĞAN, şehrimizin kalbinin MHP’de attığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. A. Muhittin TAŞDOĞAN, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Sıklıkla düzenlediğimiz basın toplantılarımıza devam ediyor, şehrimizin kalbinin MHP’de attığını da tekrar tekrar vurguluyoruz. Bu toplantımızda önemli konular üzerinde duracağız.

 

–  Öncelikle sizlerinde bildiği üzere son zamanlarda uyuşturucu kullanımı hat safhaya ulaşmıştır. Sentetik uyuşturucu diye tabir ettiğimiz metamfetamin yani ateş buz kullanım yaşı 13’in altına kadar düşmüştür. Ne yazık ki gençlerimizi hatta çocuklarımızı bu illet yüzünden kaybediyoruz. Bu illet yüzünden aileler evlatlarınız tanıyamaz hale geldi. İstatistiklere bakacak olursak Dünya genelinde 10- 60 yaş arası her 20 kişiden biri geçtiğimiz yıl en az bir kez madde kullanmış. Bu rakama göre kullanım oranında bir önceki yıla göre 3 milyon kişi artış var. Sebeplerine bakıldığı zaman aile ortamı kaynaklı riskler, psikiyatrik bozukluklar, güvenli çevrenin olmayışı, kurumsal uygulamalara erişimde güçlüklerle karşılaşılması, önleyici ve destekleyici çalışmaların yeterli olmaması gibi pek çok faktör bir arada etki etmektedir.Örneğin, esrar kullananlarda şizofreni sıklığı 7 kat daha fazla gözükmektedir ve psikiyatrik hastalıklara bağlı intihar eğilimleri 20 ile 30 kat daha artmaktadır. Şiddet ise 16 kat artmaktadır. Tüm boyutlarıyla uyuşturucu ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu sorun giderek büyüyor ve evlatlarımızı etkisi altına alıyor. Bu illetle hep birlikte savaşmalıyız. Bu sorun sadece bizlerin başına geldiği zaman değil, öncesinde önlemlerimizi almalıyız ve bilinçlenmeliyiz. Bizlere düşen görev ise onları içerisinde bulundukları durumdan kurtarmak ve hatta bu bataklığa sürüklenmelerini önlemektir. Bu görevi hem siyasi, hem yerel yönetim olarak bizlerin görevi olduğu kadar bireysel olarak da insani bir görev olarak görmeliyiz. Bu anlamdan yola çıkarak iyi bir eğitim düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısının madde bağımlılığı ve alkolle mücadelede konusunda eğitilerek yol almada yardımcı olunmalıdır. Okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır. Tüm bunların yanı sıra yaşanan işsizlik sorununun çözülmesi ve yeni istihdamlarda uyuşturucu ile mücadelede önem arz etmektedir. Buradan tüm yerel yönetim kurum ve kuruluşlara sesleniyorum. Bu konuyla ilgili yapılacak tüm önleme projeleri içerisinde yer almaya hazırız ve gereken neyse yaparız.

-Diğer önemli bir konu sizlerinde yakinen takip ettiği şehrimizin çınarı Gaziantepspor’un içinde bulunduğu durumdur.Tabiki Büyükşehir Belediyespor ’unda durumu kritik fakat Gaziantepspor’un durumu içler acısı, vahim, bu nedenle bu konuya değinmek istedik. Bu takım tüm şehrin takımıdır. Konuya öncelikle bu boyutla bakılması gerekilmektedir. Bu bakış açısıyla; gerek Gaziantepli hemşehrilerimiz, gerekse siyasi irade takımımıza sahip çıkmalıdır. Ortadaki yönetim bozukluğunun herkes farkındadır ama şuanda bu konunun değil, Gaziantepspor’umuzun geleceğinin üzerinde durulmalıdır. Süper Lig’in asırlık çınarı çok zor durumlar içerisindedir. Allah korusun eğer bu takım küme düşerse şehrimizde her alanda küme düşmüş olacaktır. Artık Gaziantepspor yönetiminin de şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu’na da sizlerin vesilesiyle seslenmek istiyorum. Bir takımın kaderiyle oynuyorsunuz. Bursaspor maçındaki hakem rezaletiyle adeta Gaziantepspor’a kumpas kurulmuş gibiydi. Bizleri böyle düşüncelere onlar sevk ediyorlar. Kendinize gelin içinizde fareler varsa temizleyin. Bu fareler yüzünden koca ulu çınarın alın terine zeval gelmektedir. Kendinize gelin bu takım sahipsiz değildir. MHP olarak Gaziantep’imize yıllarca hizmet etmiş, bu şehrin göğsünü kabartmış takımımıza bu zor gününde destekçiyiz. Tüm Gazianteplileri ve siyasileri takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Küskünlükleri ve kırgınlıkları bir köşeye bırakma zamanıdır. Gün birlik olma günüdür.

 

-Sevgili basın mensupları ülkemizin ve bizimde önemli bir gündemimiz halkoylamasıdır. Bu hükümet etme sistemi sürekli kriz üretmektedir. Bu krizler rejim krizine, rejim krizi bekaa sorununa dönüşmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde bir daha böylesine tehlikeli rejim krizleri, darbe,vesayet, e-muhtıra, kalkışma yaşamayalım diye hazırlana anayasa değişiklik paketine EVET dememiz gerekmektedir. Gerekçelerini ayrıntılı olarak; köy köy, kasaba kasaba ve mahalle mahalle anlatmaktayız.MHP nin kırmızı çizgileri olan anayasanın ilk 4 maddesinin korunması.Ülkenin bölünmez bütünlüğü yani üniter yapısı.Anayasa’daki Türk tanımı.İnsanımızın temel hak ve hürriyetleri gibi konular tamamen korunmuştur.Sadece hükümet etme sistemi ile ilgili bir anayasa değişikliği paketi hazırlanmıştır.15 Temmuzun etkileri hala sürerken devletimiz; içinde FETÖ, Doğu ve Güneydoğusunda bölücü terör örgütü, güneyinde DEAŞ,kuzeyinde DHKP-C,Batısında tüm haçlılar ile mücadele ederken,kırılgan bir rejimle devam edilemeyeceği ortadadır.Bu nedenle bilge liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli’nin dediği gibi Devlet için EVET Millet için EVET Cumhuriyet için EVET Türk’lüğün bekası için EVET Türkiye için EVET diyoruz.

 

-Kıymetli basın mensupları Partimizin MYK’ sının daha önce almış olduğu karar gereği Kongre sürecimizi Gaziantep’de de ilçelerimizden başlatmış bulunmaktayız. 11 Mart Cumartesi günü Araban,12 Mart Pazar günü Yavuzeli, 19 Mart Pazar günü Şehitkamil ilçelerimizde kongre yapma kararı almış bulunmaktayız.Başta sizleri ,Gaziantep’li hemşehrilerimizi,partililerimizi ve dava arkadaşlarımızı kutlu davamızın toyu olan kongrelerimize davet ediyorum” dedi.