Şahinbey’den sınır ötesine insani yardım

 

Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı’ndan uğurlanan yardım kamyonları, bu kış gününde Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına merhem olacak.

 

Yardım Konvoyunun uğurlama programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yaşar Göktürk, Mehmet Akıncıoğlu, Abdullah Taşdemir, Hayriye Özmantar, Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Aslan, AFAD Gaziantep İl Müdürü Sinan Atakan ve Oğuzboyları Federasyon Genel Başkanı Faik Akyılmaz katıldı.

 

 

İNSANİ DRAM SONA ERMELİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesini ve insani dramın sona ermesini dileyerek, “Yanı başımızda Suriye’de 6 yıldır süren bir savaş var. Kış aylarındayız, hava şartları çok kötü. Suriyeli kardeşlerimize kışın ihtiyaç duyacakları malzemeleri  gönderiyoruz. 5 kamyon malzememizi AFAD ve Gaziantep Müftülüğü koordinesinde Suriyeli kardeşlerimize dağıtacağız. Her gün 15 bin ekmek olmak üzere 6 ay boyunca 2 milyona yakın ekmek gönderdik. Yine gıda maddeleri kıyafetler gönderiyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. Şuan da kış şartları malum. Havada yağışlı ve soğuk olduğundan dolayı daha çok ihtiyaç duyacakları 5 bin battaniye, 2 ton ayçiçeği yağı, 2 ton bulgur, 2 ton şeker,1788 tane kaban ve yine 1788 tane karma kıyafet, 1,5 ton makarna,1440 adet çocuk beresi,1050 adet kazak, şehriye gıda kolisi, temizlik malzemeleri, takım elbise, 500 tane yeni doğan bebeklerimiz için setimiz ve 600 tane çocuklar için kırtasiye malzemeleri okul çantası da olmak üzere 5 tır malzemeyi şuanda hazırladık. Birazdan bunları Suriye’deki kardeşlerimize yolcu edeceğiz. Destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederim. İnşallah bir an önce bu savaş sona erer. Rabbim oradaki askerlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından yardım kamyonları İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından edilen dua eşliğinde yola çıkarıldı.