Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretim Endeksi’nin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artış gösterdiğine dikkati çekerek, “Ekonomide güzel gelişmeler oluyor. Üretimin artması büyümeyi destekleyecektir. Önemli bir gelişme” dedi.
Konukoğlu, 2017 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretiminin yüzde 1,7 arttığını, bu artışın son çeyreğe de yansıyacağına vurgu yaptı.
Üretimin ekonominin en temel unsurlarından birisi olduğunun altını çizen Konukoğlu, “Üretim yeni yatırım demektir. Yatırımın olduğu yerde istihdam vardır. Bunlarının hepsinin olduğu yerde iyi bir ekonomi, güvenilir bir ekonomi vardır. Güvenilir ekonomi; gelişen, büyüyen bir ülke demektir” ifadelerine yer verdi.
Sanayi üretimindeki artışın önümüzdeki dönemde daha büyük rakamlara erişeceğine inandığını dile getiren Konukoğlu, “Sanayide çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin daha hızlı büyümesine katkı sağlayacak adımlar atıldıkça sanayide çarklar daha hızlı dönecektir. Sanayi üretim endeksinin aylık bazda yüzde 3,4 yükselmesi ekonomik büyümeyi destekleyecektir” diye konuştu.

GAZİANTEP GÜNDEMİ
Az önceGAZİANTEP GÜNDEMİ
Az önceEKONOMİ
Az önceEKONOMİ
Az önceDÜNYA'DAN HABERLER
Az önceTEKNOLOJİ HABERLERİ
Az önceEKONOMİ
34 dakika önce
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
66423 kez okundu
2
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
66421 kez okundu
3
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
66376 kez okundu
4
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
14312 kez okundu
5
HSBC, havacılık hisselerini mercek altına aldı
4708 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.