VATANDAŞ BOŞA İSTEMEZ…

29 Eylül 2024 Pazar, saat 14: Batı Kent Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi. Adliye yönü Olimpik Havuz Tramvay durağı yanındaki  116 Otobüs durağı; Üç beş kişi, iki yaşlı ben dahil  biri genç .Biri yaşlı bayan bir taşın  üstünde  oturmuş otobüs bekliyoruz. Büyük Şehir Belediyeciliğine yakışmayan bir durak belirtilen bir levha .Beş yıl  önce aynı durakta  yağmurun altında bekleyen yolcular. Alo 153 çağrı merkezini aramış kapalı durak yapılmasını bildirmiştim. O günden bu güne kadar değişen bir şey yok Aynı tas aynı hamam.  .Bir hatırlatayım dedim 153 çağrı merkezini aradım. Bir bayan çıktı konuşmasından bir şey anlaşılmadı, kapattı telefonu. Tekrar  aradım ( hele şükür )dedim .Karşımda ki bir bey efendi idi.  Yaşlı  ,hasta  vatandaşların oturup bekleyeceği   bu durağın kapalı durak olmasını söyledim. Sağ olsun  Adıma ;Toplu taşıma planlama şube müdürlüğüne ilettiğini söyledi. Teşekkür ettim.

       7 Ekim 2024 Pazartesi . (978067 numaralı başvuruya gelen  cevap ) ” talebiniz toplu taşıma planlama şube Müdürlüğümüz tarafından incelenmiş olup ilgili teknik ekipler ve komisyon kararınca bahsi geçen bölgeye kapalı durak yapmak için yolcu yoğunluğu bakımından standartların altındadır. Dolayısıyla kapalı durak yapılmamaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.”  Bilgilendirdiğinize   ben de teşekkür ederim.

       Aynı caddenin, aynı durağın karşısında  kapalı durak yapılmış. Şireci caddesinde de kervan geçmez yerlerde de “ YOLCU YOĞUNLUĞU BAKIMINDAN STANDARTLARIN ALTINDA  BİNLERCE KAPALI DURKLAR YAPILDIĞINI GÖRDÜM…

  Belediyecilik vatandaşlarına hizmet için kurulmuş kurumlardan biridir. Belediyelerin görevleri  arasında en öncelikli Toplu taşıma gelir.. Toplu taşımada duraklar ,o belediyenin vatandaşlarına gösterdiği saygılarından biridir. Kapalı duraklar; kış ve yaz mevsimine göre yapılmalı.

BENDEN SÖYLEMESİ

DAVUT DEMİRKAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir