GTO Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gaziantep’le ilgili rapor verdi

Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yıldırım, iş dünyasının gündemini ve sorunları görüşmek üzere Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyetin ziyaretinde Gaziantep’in sorunları da masaya yatırıldı.

Başkan Yıldırım, GTO’ya davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gaziantep ile ilgili raporu verdi. İş dünyasının sorunlarını anlatan Yıldırım, Gaziantep’in Türkiye’de Marmara Bölgesi’ne alternatif bir üretim merkezi olabilecek potansiyele sahip bir şehir olduğunu dile getirdi.

ALTERNATİF ŞART

‘Gaziantep Marmara bölgesine alternatif bir üretim havzası olabilir’ diyen Başkan Yıldırım, “ Deprem felaketi bize bir kez daha gösterdi ki; üretimde Marmara bölgesine alternatif şart. Bölgedeki deprem riski göz önünde bulundurularak ülke ekonomisinin geleceği için ‘Marmara Üretim Havzası’ yedeklenmeli. Dijital verilerimizi bulut sistemleri ile yedekler gibi üretim gücümüzü de yedeklemeliyiz. Kentimiz ve bölgemizin 2. bir Marmara olmasının önünde hiçbir engel yok, bunu başarabilecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Marmara Bölgesi, Türkiye’nin en yoğun nüfusa sahip ve ekonomik faaliyetlerin merkezlerinden biridir. Ancak. Marmara Bölgesi’nin aynı zamanda deprem riski en yüksek bölgelerden biridir. Bu bölgede meydana gelebilecek bir deprem, ciddi hasara ve üretim faaliyetlerinin durmasına neden olabilir. Bu tür bir felaket durumunda, üretimde alternatif havzaların hayati önemi ortaya çıkar. Depremin olumsuz etkilerini minimize etmek ve ekonomik faaliyetleri devam ettirebilmek için üretimin dağıtılması ve farklı bölgelere yönlendirilmesi gerekebilir. Marmara Bölgesi’nde yaşanabilecek bir depreme karşı hazırlıklı olmak ve üretimde alternatif havzaların geliştirilmesi önemlidir. Bu, ülkenin ekonomik direncini artırarak felaket sonrası toparlanma sürecini hızlandırabilir ve bölgeler arasındaki ekonomik eşitsizliği azaltabilir. Bu gibi alternatif üretim havzalarının geliştirilmesi için altyapı, lojistik bağlantılar, yetişmiş iş gücü, teknoloji transferi gibi faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Aynı zamanda, doğal kaynaklar, endüstriyel yetkinlikler ve yerel potansiyel de değerlendirilmelidir. Bu bağlamda Gaziantep Marmara bölgesine alternatif üretim havzası oluşturulması için en doğru alandır” açıklamalarında bulundu.