GTB’ye G-10’dan ziyaret

G-10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile bir araya geldi.

GTB’nin 1 Ekim’de gerçekleştirilen organ seçimlerinde göreve gelen meclis ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulunan G-10 Gaziantep Gazeteleri Birliği üyeleri, borsanın çalışmaları ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler aldı. Sektörel sorunların ve iş birliği olanaklarının da istişare edildiği ziyarette konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, G-10 üyelerini borsada ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

BİK ÜYESİ GAZETELERİN DURUMU

Yerel basının zor şartlarda, mesuliyetli bir görev üstlendiğini kaydeden Tiryakioğlu, özellikle BİK üyesi gazetelerin artan baskı ve diğer maliyetler karşısında yayın hayatlarını sürdürebilmek için verdikleri mücadeleyi yakından gördüklerini söyledi. Tiryakioğlu, asli görevlerinin yanı sıra kentin, sosyal ve kültürel alanda tanıtılması noktasında da özel bir görev icra eden yerel basının güçlenmesi ve gelişmesinin kamuoyu adına büyük önem taşıdığını dile getirdi.

50 YILLIK PROJELER

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise, borsanın geçmiş dönem hayata kazandırdığı projeler ve yeni dönem hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. GTB’nin içinde ilkleri ve enleri barındıran, hitap ettikleri sektörlere en az 50 yıl nefes aldıracak küresel ölçekli projeleri hizmete açtığını kaydeden Akıncı, “Antep fıstığı şehrimizin vazgeçilmezi ve gözbebeği. Bu bağlamda ilk projemiz Antep Fıstığına yönelik oldu. 

İLK LİSANSLI DEPO

Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunu, İKA destekleriyle 2021 yılında Gazi şehrimizde hizmete açtık. Yaklaşık 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olan Antep Fıstığı Lisanslı Depo 10 bin 615 metrekare alan üzerinde inşa edilmiş olup, 6 bin 332 metrekare kapalı alanda hizmet vermekte. Tesis; üreticilerimize, sanayicilerimize ve tacirlerimize sağlıklı, sigortalı ve güvenli ortamda ürünlerini muhafaza etme imkânı sağlamakta. Bunun yanı sıra yine Antep fıstığına yönelik ikinci büyük projemiz ise TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü iş birliğiyle Pilot Ölçekli Antep Fıstığı İşleme Tesisi oldu.  İçerisinde fıstık temizleme, kabuk soyma, çıtlatma, kırma, kavurma ve paketleme ünitelerinin bulunduğu tesis, fıstığın ileri teknoloji ile işlenip kalite ve gıda güvenliğinin en üst seviyede tutulmasına katkı sağlayacak” dedi.

GASTRONOMİYE YAKIŞTI

Gastronomi kenti Gaziantep’in bu kimliğine yakışır Et Borsası ve Et Halini de Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 2020 yılında sektör temsilcilerinin hizmetine açtıklarını anımsatan Akıncı, sektöründe Türkiye’nin en büyük kompleks yapılarının başında gelen Et Hali ve Et Borsasının toplam 32 bin metrekare alan üzerinde inşa edildiğini ve 17 bin metrekare kapalı alan üzerinde hizmet verdiğini söyledi.

ET BORSASI KURDUK

Akıncı, içerisinde et teşhir ve satış salonu, 4 adet soğuk hava deposu, 1 adet et parçalama salonu, 70 adet modern kasap dükkânı, sosyal tesis ve ticari dükkanlar bulunduran Et Borsası ve Et Halinde, ayrıca Gaziantep Ticaret Borsasına ait 600 metrekare büyüklüğünde Et Borsası hizmet binasının yer aldığını sözlerine ekledi.

YENİ PROJELER YOLDA

GTB’nin yeni dönem projelerine de değinen Akıncı, “Sektör temsilcilerimizin talep ettikleri ve ihtiyaç duydukları alanlarda projelerimize yön veriyoruz. Bu dönem inşallah Emtia Merkezimizi hizmet kervanımıza katmak istiyoruz. Araban yolu üzerinde 140 dönüm alan üzerinde kurmayı planladığımız Emtia Merkezi, Gaziantep’i tarımsal ürünlerin ticareti noktasında bölgede cazibe merkezi haline getirecek. Emtia merkezi; Hububat, Bakliyat ve Pamuk sektörlerine yönelik tüccar ofisleri, lisanslı depo, satış salonları ve ihtiyaç duyulan birçok farklı donanımı bünyesinde barındıracak” diye konuştu.