29 Eylül 2024 Pazar, saat 14: Batı Kent Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi. Adliye yönü Olimpik Havuz Tramvay durağı yanındaki 116 Otobüs durağı; Üç beş kişi, iki yaşlı ben dahil biri genç .Biri yaşlı bayan bir taşın üstünde oturmuş otobüs bekliyoruz. Büyük Şehir Belediyeciliğine yakışmayan bir durak belirtilen bir levha .Beş yıl önce aynı durakta yağmurun altında bekleyen yolcular. Alo 153 çağrı merkezini aramış kapalı durak yapılmasını bildirmiştim. O günden bu güne kadar değişen bir şey…
GAÜN-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eren Özceylan’ın yürütücü, Doç. Dr. Süleyman Mete’nin de araştırmacı olarak yer aldığı 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin müşteri kuruluş olduğu “Vektörle Mücadele Sürecinin Bütünleşik Optimizasyonu için Veri Güdümlü ve Web Tabanlı Bir Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi” başlıklı proje, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. ile birlikte yürütülecek.
GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Özceylan, projenin belediyelerin vektörle mücadele ederken karşılaştıkları araç rotalama, ekip planlama, stok yönetimi ve ilaç dozajlama gibi problemleri entegre bir şekilde çözen web tabanlı bir karar destek sistemi geliştirme amacını taşıdığını belirtti. Toplam bütçesi 1 milyon 320 bin TL olan ve 18 ay sürecek proje ile ticarileşme potansiyeli yüksek bir ürünün ortaya çıkacağını kaydeden Doç. Dr. Özceylan, elde edilecek ürünün belediyelerin hizmet kalitesini artıracağını, vektörle mücadele ederken kaynakların optimum kullanılmasını sağlayacağını ve doğru dozajlama ile çevrenin de sürdürülebilir bir şekilde korunacağını ifade etti. Disiplinler arası bir çalışmanın sonucu olan bu proje ile aynı zamanda yüksek lisans seviyesinde genç araştırmacıların da yetiştirileceği vurgulandı.