İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ’NİN KAPILARI, BİR AY BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNE 22.00’A KADAR AÇIK OLACAK
Zeugma Mozaik Müzesi’nin ziyaret saatleri, gelen talepler doğrultusunda 15 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında 08.00-22.00 olarak güncellendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan ve kentin simgesi “Çingene Kızı” mozaiği başta olmak üzere önemli eserlerin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi’nin ziyaret saatlerini bir aylığına değiştirdi.
Bu kapsamda, ziyaretçilerden ve tur rehberlerinden gelen talep doğrultusunda müzenin kapısı 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında 08.30’dan 22.00’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.
MÜZE HAKKINDA
Gaziantep’te İpek Yolu üzerinde yer alan Zeugma Mozaik Müzesi gerek yapısal kompleksi gerekse içinde yer alan eserleri açısından dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alıyor. 2011 yılında ziyarete açılan müze, Roma İmparatorluğu’nun bölgedeki en önemli merkezi olan Zeugma’nın eşsiz taban mozaiklerinin yanı sıra o dönemde kentte yaşamış olan insanların inançları, kültürü ve günlük yaşantısını anlatan bölümleriyle de dikkat çekiyor. Zeugma Antik Kenti’nin ve Gazi şehrin simgesi olan Çingene Kızı Mozaiği’nin, kaçak kazılarla ortaya çıkarıldıktan sonra yurt dışına kaçırılan 12 parçası, sergilendiği ABD’nin Bowling Green Devlet Üniversitesi’nden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle 2018 yılı Kasım ayında ait olduğu topraklara getirilmiş ve Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenmeye başlanmıştı. Yapılan anlaşma kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekibi tarafından Fırat Nehri kıyısından toplanan taşlarla mozaiklerin orijinaline yakın replikaları yapılarak üniversitenin Wolfe Sanat Merkezi’nde sergilenmesi için ABD’ye gönderilmişti. Her yıl on binlerce turistin gezdiği Zeugma Mozaik Müzesi’nin en ilgi çekici parçalarından olan bu mozaikler, Gaziantep’in tanıtımında önemli rol oynuyor.