Kadın istihdamına ‘BiKaşık’ destek

Gaziantep’in 2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılması ile başlayan Gastronomi yolcuğuğu girişimcilerin desteği ve kadınların el emeği ile boyut değiştiriyor. Yöresel lezzetleri ile ön plana çıkan Gaziantep’te, 4 girişimci genç tarafından ‘’Evden gelen lezzet’’ teması ile BiKaşık uygulaması geliştirildi. Kadınların sosyal hayata katılımı ve kadın istihdamına destek amacıyla geliştirilen uygulama ile Gastronomi Kentine yeni bir soluk getirilmesi amaçlanıyor.

Gaziantep’te, üniversitelerinden yeni mezun 4 girişimci tarafından,  ‘’Evden gelen lezzet’’ teması ile BiKaşık uygulaması geliştirildi. 1 Ağustos itibariyle ilk olarak Gaziantep’te başlayacak uygulama ile  hem Gastronomi kentine hem de kadınların istihdamına katkı sağlanacak.

4 GENÇ, BİKAŞIK İÇİN KOLLARI SIVADI

Kurucu ortaklar, İbrahim Acıoğlu – İşletme, İstanbul Üniversitesi, Metin Murat Tokdemir – Hukuk, Gaziantep Üniversitesi, İbrahim Ercan Babaoğlu – Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Deniz Cihan Tiryaki – Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yeditepe Üniversitesi gibi farklı disiplinlerden mezun oldular. Okullarını bitirdikten hemen sonra doğdukları şehir Gaziantep’te bir araya gelerek enerjilerini katma değerli bir girişim projesi için kullanmaya başladılar.

Kurucu ortaklar, gastronomi şehri Gaziantep’i startup ekosisteminde bir adım öne çıkaracak ve global girişim ekosisteminde adını duyuracak startup projesi ‘’BiKaşık’’ üstüne çalışıyor ve araştırmalar yapıyorlar. Girişimciler, orijinal tatlar ve evinizden gelen lezzetlere yoğunlaşarak www.bikaşık.com.tr dijital platformunu geliştirdiler.

BİKAŞIK İÇİN LANSMAN DÜZENLENDİ

Moda Restoranda düzenlenen BiKaşık lansmanında, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu ve GETHAM Genel Müdürü Onur Akar, girişimcilerin aileleri ve girişim ile ilgili bilgi almak için gelen ekosistem aktörleri vardı.

BİKAŞIK NEDİR?

Kendi mutfağının aşçısı olan veya olmak isteyen kadınlara, evlerinde üretim yaparak bu ürünlerini, doğal ve sağlıklı ev lezzetlerine tek tıkla ulaşmak isteyen kullanıcılarla buluşturan yani “Evden Lezzet Getiren” bir uygulama ve bir dijital platformdur.

EVDEN GELEN LEZZET

BiKaşık Startup Lansmanında açılış konuşmalarını yapan kurucu ortaklardan İbrahim Acıoğlu, bu girişimde evimizin mutfağından yola çıkıyoruz çünkü biz annemizin yaptığı yemeği ‘’BiKaşık’’ platformu ile sizinle paylaşıyoruz. ‘’Evden gelen lezzet’’ derken aslında bundan bahsediyoruz. Yiyecek içecek sektörünün çok derin ve geniş olduğunu, zorlu olduğunu biliyoruz ancak her geçen gün sağlık konusunda ve doğallık konusunda çekincelerimiz artmaya devam ediyor. Her zaman annemizin yemeğini arıyoruz ve onun güvenli olduğunu biliyoruz.

GAZİANTEP, MARKA DEĞERİ OLAN STARUPLARIN LOKASYONU OLACAK

Lansman programında BiKaşık girişiminin tanıtım sunumunu yapan Tokdemir, Gaziantep sadece yemek yenilen bir lokasyon olmaktan çıkması gerektiğini dile getirdi. İnsanlar Gaziantep’imizin sadece kebabı, beyranı, lahmacunu, baklavası, katmeri var sanıyor. Hâlbuki, Gazianteplinin evindeki mutfakta bir dünya var, adını bile duymadığınız yüzlerce lezzet var. İşte BiKaşık ile o lezzetleri sizinle buluşturacağız.

Tabi ki, şuan Gaziantep’te olduğumuz için Gaziantep mutfağını konuşuyoruz. Projemizin yaygınlaşması ile ülkemizin mutfağını konuşmayı hedefliyoruz. Ülkemizde evlerimizin mutfaklarından gelen gerçek lezzetler ile tanışacaksınız.

Gaziantep’in gastronomide marka şehir olduğunu biliyoruz ancak gastronomi için çözüm geliştiren katma değerli ve marka değeri olan girişim şehri de olması öncelikli hedefimiz olacak.

STARUPLARIN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ

Kurucu Ortak Babaoğlu, girişimciliğin çok zor olduğunu dile getirerek, önceden sadece restoran açarak ya da bir büfe ile girişimcilik yapabilirdiniz ancak globalde hedefleriniz varsa, dijital mecralarda çözümler üretmeniz gerekmektedir. Biz de bir restoran açıp gelin yemek yiyelim diyebilirdik ancak bizler yeni nesil girişimcilik hevesimiz ve heyecanımız ile herkesin oturduğu yerden anne elinden yemek yemesi için yola çıktık. Tabi ki, çok zor bir süreç ve çok çetrefilli bir yol haritamız ve iş planımız var. Bu nedenle, Gaziantep ve ülke girişim ekosisteminden melek yatırımcılar, ekosistem aktörleri ile sürekli temas halinde olmak istiyoruz. Hatalarımızı onların önerileri ile geliştirmek istiyoruz. Biz girişimimize inanıyoruz ama her şeyi doğru demiyoruz. Bu nedenle gerek sektörden gerek yöneticilerden bizleri dinlemelerini ve destek olmalarını bekliyoruz.

SÜRECİ DENEYİMLEYİN

Kurucu Ortak Tiryaki, lansmanda yaptığı konuşmada; bizim için en önemli şey ‘’veri’’, veri yoksa doğru çalışan bir girişimin olmasını beklemiyoruz. Bu nedenle bizi kim duyarsa hemen web sitemizi ziyaret etsin, uygulamamızı telefondan indirip sipariş versin, tatları test etsin. Süreci deneyimleyin çünkü sizlerden gelen geri bildirimler bizim daha iyi olmamızı sağlayacak. Daha hızlı aksiyon almamızı sağlayacak. En önemlisi ise sizin geri bildirimleriniz bizi motive edecek. Geliştirdiğimiz girişimin kullanıldığını bilmek bizi gerçekten dinamik tutacak.

UYGULAMAYA 1 AĞUSTOS’TA ERİŞİM SAĞLANABİLECEK

1 Ağustos tarihinde hizmete açılacak olan BiKaşık uygulamasına, App Store ve Google Play Store üzerinden erişim sağlanabilecek.Konuşmaların ardından lansman sona erdi.