Taşdoğan’dan aşı çağrısı

Salgınla mücadele, aşılama çalışmaları ve sağlık çalışanlarıyla ilgili gazetemize konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, vatandaşları aşı yaptırmaya davet ederek maskesiz günlerin ufukta göründüğünü belirtti. Sağlıkçıların karşılık beklemeden salgınla mücadele ettiğini aktaran Taşdoğan, “Sağlıkçılara maddi ve manevi gerekli destek sağlanmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Muhittin Taşdoğan gazetemiz Haber Müdürü Yaşar Elma’ya konuştu. Korona virüs salgını, aşılama çalışmaları ve sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili birçok soruyu yanıtlayan Milletvekili Muhittin Taşdoğan, salgınla mücadelede rehavete kapılmamamız gerektiğini belirterek maskesiz günlerin ufukta göründüğünü ifade etti. 

Vatandaşları aşı yaptırmaya davet eden Dr. Muhittin Taşdoğan, aşının ölümü engellenmesine ve hastaneye yatışın önüne geçmesine dikkat çekti. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin salgına karşı verdiği mücadeleyi öven Taşdoğan, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Vejdi Yıldız’ın da salgın boyunca yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.  

“Aşı olalım, maskesiz günler ufukta”

Sağlık çalışanlarının yüzde 15’inin, 60 yaşın üzerinde olanların yüzde 20’sinin aşı yaptırmadığını ifade eden Taşdoğan, aşıya karşı tehlikeli bir lobi oluştuğunu dile getirdi. Korona virüsün tedavisinin daha geliştirilmediğini aktaran Taşdoğan, “Virüslerin zaten tedavisi de yok. Koruyuculuk aşı ile sağlanıyor. Aşı ile korunmalıyız. Aşı olduğumuzda hasta olmayız diye de bir şey yok. Aşı yapıldığında ayakta yada asemptomatik geçiririz. Grip gibi olur. Bir hastanede yapılan araştırmada hastanede Kovid-19’tan yatanların tamamı aşısızlardan oluşuyor. Şuanda bütün hastanelerin Kovid-19 polikliniklerinde yer var. Bunu görüyoruz. Bunun nedeni de aşı olanların hastaneye yatma oranı yüzde 83 azaldı. Bu çok ciddi bir rakamdır. Aşının koruyuculuk oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Herkesin aşı olması gerekiyor. Bu bir süreç bunu sağlıklı bir şekilde atlatmalıyız. Maskesiz günler için çok erken ama ufukta görünüyor. Aşı olup rehavete kapılmamalıyız. Zaten ilk dozda yoğun bir koruyuculuk sağlanmıyor. İkinci dozun 14’üncü gününde sonra ciddi bir antikor oluşuyor” dedi. 

“Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü krizi başarılı şekilde yönetti” 

Türkiye’nin hizmet ve turizm sektörünün pandemiden yoğun şekilde etkilendiğini paylaşan Taşdoğan, “Bu süreçten çıktığımızda hizmet sektörü hızla toparlanacaktır. Turizm şuanda çok hızlandı. Sektörde çalışan herkesin yüzü gülüyor. Aşı oldum diyerek tedbiri elden bırakmadan salgını karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu illeti hep beraber atlatacağız. Sağlık çalışanlarının emeklerini inkar etmek mümkün değildir. Hastalığın en yoğun olduğu dönemde İl Sağlık Müdürü Dr. Umut Mutlu Tiryaki her zaman ayaktaydı. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Vejdi Yıldız da çok yoğun çalıştı. Bütün zamanını hasta transferlerine ayırdı. İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki salgın krizini başarılı bir şekilde yönetti. Bütün birimler çok iyi çalıştı. Gaziantep’in salgınla mücadelesi çok iyiydi. Sağlıkçı arkadaşlarımız özveriyle çalıştılar. İzin günlerinde bile çalışmaya geldiler” ifadelerini kullandı. 

“Sağlıkçılara maddi manevi destek sağlanmalı” Bütün sağlık çalışanlarının salgınla mücadeleyi karşılık bekleyerek yapmadıklarının altını çizen Taşdoğan, “Bizim sağlık çalışanlarımızın hiçbiri özlük hakları için bu fedakarlığı yapmadı. Hakların iyileştirilmemesi ve döner sermayeden az pay verilmesi onları ciddi derecede rencide ediyor. Bundan üzüntü duyuyorlar. Salgınla mücadeleyi savaş gibi gören sağlıkçı arkadaşlarımız var.  Büyük mücadele verdiler. İşin kamuoyunda basite ve paraya indirgenmesi arkadaşlarımızı rencide ediyor. Sağlıkçılara maddi ve manevi gerekli destek sağlanmalıdır. Çünkü evlerine gidemediler, otellerde konakladılar, çok zor bir süreç yaşadılar. Sağlık Bakanlığı’nın da desteklemeyle ilgili çeşitli çalışmaları var” diye konuştu.