Köseler Mahellesi Muhtarı Hüseyin Çelik ve Gürbaşak Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya’nın girişimleri: İle Nizip ve Yavuzeli İlçelerimize bağlı 15 tane Köyümüzün birbirlerine daha rahat ve kısa yoldan ulaşım sağlamaları için yaklaşık 8 km lik dağ yolu açılarak Merzimen Çayı üzerine köprü atılarak hizmete açılmıştır. Muhtarlarımızın özverili çalışmalarında. Her konuda yardımlarını esirgemeyen ;Proje Ekipman İş Makinası sağlayan Nizip Belediye Başkanı Sayın Ali Doğan’a;Fen İşleri Müdürü Sayın Oktay Aktaş’a Garaj Müdürü Sayın Abdurrahman Aslan’a sonsuz teşekkürler Emeklerine…
Bu tedbirlerle eğitimde virüsü durduramazsınız!..
Virüsün yayılma hızı ve çocuklarda daha çok görülmesi üzerine Gaziantep Valiliği’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Hıfzıssıhha Kurulu olağan üstü toplanarak önemli kararlar aldılar
Gaziantep Koronavirüsten dolayı sarıdan turuncuya turuncudan da kırmızıya dönmesinin ardından tedbirler en üst seviyede alınmaya başlamıştır. Özellikle virüsün 9 ile 40 yaş arasında bulaşma riskinin daha da arttığını uzmanlar tarafından söylenmesinin ardından virüsün çocuklara bulaşma imkanını gözardı etmemek için eğitimde tedbirler en üst seviyede alınmaya başlanmıştır. Bu alınan tedbirlerde Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu ile birlikte Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik bünyesinde toplanarak tedbirler ve eğitimler programında uyulması gereken yol güzergahını belirledi.
Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, yeni tabloya göre Gaziantep’te yürütülecek eğitim faaliyetleri belirlendi diyerek gazetemize şunları söyledi;
Normalleşme süreci devam ederken ülke genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte iller bazında yeni uygulamalara geçildi. Gaziantep, mevcut tabloda kırmızıya döndüğü için okullarda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinde de değişikliğe gidildi. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda tedbirlerin üzerinde hassasiyetle duruluyordu. Okulların açıldığı günden bugüne uygulanan seyreltilmiş ve aşamalı eğitim modeli, öğretmen ve öğrencilerde vaka görülmemesi noktasında faydalı olmuştu. Riskin azalması için uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim birlikte yürütülerek, bölünmüş sınıflarda mevcutlar azaltılarak eğitime devam ediliyordu. Fakat il genelinde vakaların artması sebebiyle bütün tedbirlere rağmen okullarda da yüksek riskli bölgelerdeki uygulamalara ve uzaktan eğitim sürecine geçildi.
Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, yüz yüze eğitimde yeni gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep’teki tüm okulların gerekli hazırlıklarını tamamlayarak “Okulum Temiz” belgesi aldığını ve salgın çerçevesindeki kriterleri yerine getirdiğini belirten Tepe, belgeyi alan okulların temizlik malzemesi, sosyal mesafe uyarıları ve salgınla ilgili farkındalık oluşturacak etiketleri tamamlayarak yüz yüze eğitime hazırlandığını fakat salgının ülke genelindeki artışından okulların da kaçınılmaz olarak etkilendiğini ifade etti.
Sınıflarda ve tüm alanlarda öğrenciler arasında sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri yapıldığını, süreçte maske, mesafe ve temizlik kurallarına öğrencilerin azami düzeyde uyduğunu gözlemlediklerini ekleyen Tepe; teneffüs esnasında, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyarıcı ses kayıtları ve müziklerin dinletilerek öğrencilerin farkındalıklarının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
“NORMALLEŞME SÜRECİNİN SEYRİNİ İYİLEŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE!”
Normalleşme sürecinde, okullarda alınan tüm tedbirlerle eğitimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, özlenen ve beklenen sağlıklı günlere dönülmesi ve okullardaki eğitim faaliyetlerinin güvenle yürütülmesi için gösterilecek hassasiyetin öneminin büyük olduğunu ve sürecin seyrini değiştirmenin bizim elimizde ve mümkün olduğunu belirtti.
Yeni Süreçte Gaziantep’te Yürütülecek Eğitim Faaliyetleri
Tabloda yüksek riskli bölgeler arasında yer alan Gaziantep’te eğitim-öğretim faaliyetlerindeki değişim şu şekilde: Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak devam edilecek. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. Kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Hayat boyu öğrenme merkezlerinde mevcut durum devam etmekte olup İl Hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar geçerli olacaktır. Mesleki eğitimde 9, 10 ve 11. sınıflar uzaktan eğitime devam ederken 12. sınıf öğrencilerinin staj uygulamalarında mevcut uygulama devam edecektir.