İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
YILDIRIM: NEFES ALDIK
Gaziantep, açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarına göre 648 milyon 540 bin 19 dolar ihracat gerçekleştirerek pandemi sürecinde tarihin en yüksek haziran ayı ihracat rakamına ulaştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, bir önceki aya göre %34 artış gösteren ihracat rakamı ve normalleşmenin ihracata olan olumlu yansımaları için “Nefes aldık.” dedi.
Salgın sebebiyle tüm dünyada sancılı bir süreç yaşandığını ve geçtiğimiz aylarda Gaziantep ekonomisinin de bu salgından ciddi anlamda etkilendiğini belirten Yıldırım, haziran ayı ihracat rakamlarıyla adeta bir sıçrama gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yıldırım: Çarklar hızla dönmeye başladı
Organize Sanayi Bölgesi elektrik tüketiminin de çarkların hızlı bir şekilde dönmeye başladığının habercisi olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, “OSB’de haziran ayında 426 milyon 951 bin 150 KWH elektrik tüketilmiş. Yani bir önceki aya göre %36 gibi önemli bir oranda artış var. İhracatımıza da %34 oranında yükselişle yansıdı. Çok şükür Gaziantep’in çarkları hızla dönmeye başladı.” ifadelerini kullandı.
Haziran ayı ihracat rakamlarının mayıs ayına göre tüm Türkiye’de %35 artarak 13 milyar 469 milyon dolar şeklinde gerçekleşmesinin yüzleri güldürdüğünü ve ekonomik düzene can suyu olduğunu aktaran Yıldırım şöyle devam etti:
“Yılın ilk 6 ayında ise 3 milyar 447 milyon dolar ihracat ile geçen yılın aynı döneminin %4,5 geride kaldığımız görünüyor. Ancak haziran ayı rakamları toparlanmanın başladığını net şekilde gösteriyor. Yaklaşık 13,5 milyar dolar olan Türkiye haziran ayı ihracatına olan katkımız %5,1… Türkiye’nin bir önceki yıla göre ortalama artışı %15,8’ken bizim haziran ayındaki artışımız yaklaşık %52… Bu rakamlar çok önemli… Tüm kalbimle inanıyorum ki pandemi salgınını tamamen bertaraf ederek, kesin bir kontrolü sağlayarak büyük bir sıçrama elde edeceğiz. Kaybettiğimiz ayları telafi edeceğiz.”
Yıldırım: Pandemi sonrası yeni pazarlar, yeni fırsatlar için kolları sıvadık
Covid-19 salgınının büyük ölçüde kontrol altına alınmasıyla birlikte dünya ticaretinde hareketlenmenin artacağını; yeni ihtiyaçların, alanların ve fırsatların ortaya çıkacağını belirten Yıldırım, “Gaziantep Ticaret Odası olarak bu süreci nasıl değerlendiririz, neler yapabiliriz bunlar için çaba sarf ediyoruz. “Dış Ticaret İstihbarat Merkezimiz” de bu anlamda üyelerimizin her zaman yanında. Organize ettikleri Hedef Pazar: Balkanlar webinar serisiyle Balkan ülkelerini mercek altına aldılar; potansiyel sektörleri, yeni fırsatları, Avrupa ülkelerine olan ihracatımızı artırmanın yollarını üyelerimizin de katılımıyla ticaret müşavirlerimizle birlikte değerlendirdiler. Biz pandemi sonrası yeni pazarlar, yeni fırsatlar için kolları sıvadık. Dış Ticaret İstihbarat Merkezimiz aracılığıyla pek çok üyemize hizmet veriyor, önemli oranda geri bildirimler alıyoruz. Bu vasıtayla üyelerimize de seslenmek istiyorum. Gelin nokta atışı ihracat ve yeni pazarları keşfetmek için yol arkadaşınız olalım. Uzman ekibimizle birlikte yeni ihracat rotaları çizelim.” şeklinde konuştu.