OPET& MEB işbirliği ile düzenlenen ‘Tertemiz yarınlar okullardan başlar’ yarışmasında okulumuz ilkokul kademesinde Türkiye 1. si olmuştur. Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz Mehmet Çolakoğlu İlkokulu Müdürü Erhan Bozkurt, yarışmada 1. olan tüm öğrencilerini ve emeği geçen bütün öğretmenlerini kutladığını belirtti.
“İMO’yu eğitim kurumu haline getirdik”
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi’nin olağan genel kurulu 22-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
Yeniden aday olan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 2016 yılında “Akademik Oda” hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, yoğun çalışmalar sonucu Oda’yı eğitim kurumu haline getirdiklerini söyledi.
Her zaman kamu vicdanı olmaya özen gösterdiklerini ifade eden İMO Şube Başkanı Çeliktürk, yeni dönemde de doğruları söylemeye devam edeceklerini ifade etti. Çeliktürk, “Kamu yararına olan projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
İMO, AKADEMİK ODA HALİNE GELDİ
İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, gerçekleştirdikleri projelerle ve gelecek dönemle ilgili hedeflerini anlattı. 2016 yılında göreve gelirken ‘akademik oda’ olmayı hedeflediklerini söyleyen Çeliktürk, “O tarih itibariyle bu doğrultuda çalışmalara başladık. Tabi siyasetten odayı bir anda çıkarıp akademik oda olmak çok kolay olmuyor. Bu konuda yönetim kurulundaki arkadaşlarla çok ciddi mücadeleler verdik. 2020 yılı itibariyle odamızı eğitim kurumu haline getirdik” diye konuştu.
EĞİTİME AĞIRLIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çeşitli eğitim programlarıyla yeni mezun inşaat mühendislerini desteklediklerini kaydeden Çeliktürk, genç mühendisleri sektöre hazırladıklarını kaydetti. Çeliktürk, geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalar ve gelecekle ilgili projeleri hakkında şöyle devam etti:
“Özellikle 13. dönemde eğitim kurslarıyla pek çok meslektaşımızı odaya aldık. Tecrübeli meslektaşlarımızla onların mesleki gelişimine katkı sunabilir miyiz diye bir proje başlattık. Geri dönüşlerin olumlu olduğunu görünce iki kere bu eğitimleri düzenledik. Burada amacımız meslektaşlarımız iş ararken onları sektöre hazırlamaktı. Başarılı da oldu. Önümüzdeki süreçte bu kursları daha da sistemli hale getirerek daha kapsamlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Onun dışında meslek içi eğitimlerimiz var. Çok önemli akademisyenleri getirerek bu eğitimleri gerçekleştirdik. İnşaat sektöründe çok yeni uygulamalar ve yönetmelikler devreye girdi. Bu konuda da şehirde öncü olduk. Müteahhitlerin, mühendislerin veya sektörde çalışanların bu uygulamalara uyum sürecinde elimizden geldiğince yardımcı olduk. Önümüzdeki dönemde de bu faaliyetleri devam ettirmeyi hedefliyoruz.
SURİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ
Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle Buildeast Yapı Fuarını gerçekleştirdik. Yeni bir fuara başlamak ve devamlılığını sağlamak çok zor. Gaziantep’in süreklilik sağlayan başarılı fuarları var. Bunların bile geçmişlerine baktığınızda ilk dönemlerinde sıkıntılı süreçler yaşadıklarını görüyoruz. İlk iki fuarımızda istediğimiz kapasiteye ulaşamadık, bunun ilk sebebi ekonomik kriz. Diğer sebebi inşaat sektöründeki üreticilerin karlılık düştüğü için fuara katılmak istememeleri. Tabi her geçen fuar bir öncekinden daha başarılı olacağına inanıyoruz. Suriye’nin içinde bulunduğu durum Gaziantep genelinde ciddi sıkıntılara sebep oldu. Sektörümüzün Suriye’nin yeniden yapılanmasında söz sahibi olmasını istiyoruz. Gaziantep lojistik açıdan Suriye’ye en avantajlı konumda olan sanayi kenti. Şehir de bu fuarın arkasında durursa önümüzdeki süreçte daha da verimli hale gelecektir.
DEPREM MASTER PLANI İHALESİ ÇOK ÖNEMLİ
Yakın zamanda Elazığ depremi oldu. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, yıkımlar oldu. Hemen ertesinde 45 kişilik bir heyetle deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunduk. Biliyorsunuz 3 senedir Deprem Master Planını gündemde tutuyoruz. 2018 yılının Ocak ayında buna yönelik bir çalıştay düzenledik. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, çeşitli üniversitelerdeki akademisyenlerin katılımıyla çok verimli ve Türkiye’ye örnek olacak bir çalıştay yaptık. Bu çalıştayın sonuçlarını hazırlayarak tüm kamuoyuyla paylaştık. Son genel kurulda bu master planının sonucunun rapor olarak hazırlanması ve önümüzdeki süreçte de kent gündeminde tutmanın sözünü vermiştik. 2019 yılı Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte deprem mastır planı ön protokolü imzaladık. Bu protokole istinaden akademisyenlerle beraber bu mastır planının ihale sürecini beraber hazırlayıp Büyükşehir Belediyesine sunduk. Biz görevimizi yaptık, bundan sonra görev Büyükşehir Belediyesinde. Henüz ihale gerçekleştirilmedi, ben oda seçimlerinden sonra bir adım atacaklarını düşünüyorum.”
KAMU YARARINA PROJELERİN ARKASINDAYIZ
İnşaat Mühendisleri Odası’nın bazı kamu yatırımlarına karşı çıktığı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çeliktürk, ”Biz oda olarak 2016 yılında, deprem toplanma alanlarının ihaleye verilmesi sürecinde de ciddi bir mücadele verdik. Haklılığımızı da Elazığ depreminde acı şekilde gördük. Gaziantep çok ciddi sarsıldı ve herkes toplanma alanlarını sorgulamaya başladı. İMO, doğru kamu yatırımlarının her zaman yanında olmuştur. Kişilere kaynak aktarma vasıtasıyla yapılan projelere de her zaman ahlaki ve ilkesel olarak karşı durmuştur. Önümüzdeki süreçte de kamu yararına projelerin arkasında duracağız. Bu kamu vicdanıdır. Doğruları söyleyeceğiz, yanlışları düzeltmek için önerilerde bulunacağız. 4 yıldır devam eden çizgimiz aynı şekilde devam edecek. Bu seçim sürecindeki sloganımız, ‘Dik dur özgür ol’. Meslektaşımız Korkut Küçükcan’ı çok ciddi ihmaller sonucu kaybettik. Bunun gibi acı ve üzücü olayların yaşanmaması için kanun ve kurallara hassasiyetle uyulması gerekiyor.” Şeklinde açıklamada bulundu.
İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KURDUKTürkiye’deki fakültelerden yılda 12 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu vurgulayan Çeliktürk, şöyle devam etti: “Bu kadar inşaat mühendisine iş kapısı açabilmek çok zor. Odanın bir iş bulma misyonu olmamasına rağmen 2016 yılında insan kaynakları birimi kurduk. 2016-2018 yılları arasında 100’ün üzerinde meslektaşımızı müteahhitlerle bir araya getirerek işe yerleştirdik. 2018-2020 yılları arasında da 93 arkadaşımızı yine işe yerleştirdik. Tabi burada ekonomik krizin de ciddi zorluklarını yaşıyoruz. İnşaat sektörü 6-7 yıldır düşüş evresinde. İnşaat maliyetleri artıyor, insanların alım gücü azalıyor. Bundan dolayı müteahhitler de zor durumda, karlılık oranı çok düştü. O yüzden inşaat sektöründeki olası bir krizde en fazla meslektaşlarımız zarar görüyor.”