Bütün alemleri ; Gözle görülen ve görülmeyen bütün varlıkları , varlığıyla var eden, yaşatan ve zamanı geldiğin de de yok edecek olan Rab’bil Alemin olan Allah ; Yarattıkların üstünde insan olarak yarattığı, İnsan olan varlıkların, hayatta kalmaları için; ve üzerinde birlikte var ettiği diğer varlıkları hizmetine sunduğu yaşam ortamını düzenlemiştir. Yaşamı ,ömür denilen zaman dilimiyle ; Yıllar ,aylar , haftalar ve günler olarak belirlemiştir.. İşte bu belirlenen günler ve aylar içinde kutsal değerler vardır…
Gaziantep’te eşi ve 2 kızını öldürüp oğlunu yaraladıktan sonra evini ateş verdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Öztürkmen ile avukatı katıldı.
Sanık Öztürkmen, atılı suçlamaları kabul ederek, cinayetleri eşinin kendisini aldattığı şüphesiyle işlediğini öne sürdü.
Mahkeme Başkanının “Evi neden ateşe verdin?” sorusu üzerine Öztürkmen, yaralı oğluna yardım çağırmak için ateşe verdiğini savundu.
Cumhuriyet savcısı, sanığın eşiyle aralarında husumet bulunduğunu, “aldatma” iddiasının dinlenen tanık ve alınan uzmanlık raporlarına göre gerçeği yansıtmadığını ve suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek, Öztürkmen’in cezalandırılmasını talep etti.
Sanığa “kasten öldürmek” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, “öldürmeye teşebbüs” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, “kasten yangın çıkarmak” suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme heyeti, sanık hakkında “iyi hal indirimi” uygulanmasına da yer olmadığına hükmetti.
Mustafa Öztürkmen, Şahinbey ilçesinin İstiklal Mahallesi’nde 28 Mayıs’ta eşi Fatma (28) ile çocukları Mervenur (1) ve İlknur’u (6) bıçakla öldürüp, oğlu Mehmet’i de yaraladıktan sonra evini ateşe vermişti.