29 Eylül 2024 Pazar, saat 14: Batı Kent Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi. Adliye yönü Olimpik Havuz Tramvay durağı yanındaki 116 Otobüs durağı; Üç beş kişi, iki yaşlı ben dahil biri genç .Biri yaşlı bayan bir taşın üstünde oturmuş otobüs bekliyoruz. Büyük Şehir Belediyeciliğine yakışmayan bir durak belirtilen bir levha .Beş yıl önce aynı durakta yağmurun altında bekleyen yolcular. Alo 153 çağrı merkezini aramış kapalı durak yapılmasını bildirmiştim. O günden bu güne kadar değişen bir şey…
Adil Özkeçeci: “Bu kitap, Türkiye’mi IMF’ye muhtaç etmeyecek”
“Bu kitap, Gaziantep ekonomisinin amiral gemisinin kürek tayfası tarafından kaleme alındı”
Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan, Sanayici Adil Özkeçeci’yi evinde ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dedi.
Rahatsız olduğu için randevusuna gelemediğini belirten Adil Özkeçeci, Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Erhan Durukan’ın ziyaretinden memnuniyetini belirterek; “Bu kitabı size ben getirecektim. Sağolun, beni yormadınız siz geldiniz. İmzalayarak takdim ettiğim bu kitabımdan herkesin yararlanması en büyük dileğimdir.” dedi.
Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan, yarım asırlık iş ve yaşam deneyimlerini ‘Ekonomik Zafere Yol Haritası’ adlı kitabında toplayan Adil Özkeçeci’ye; “Biran evvel iyileşirsiniz inşallah. Eserinizde, verimli olmanın, başarılı olmanın, büyümenin ipuçlarını veriyorsunuz. Mesajlarınızı geniş bir kitleye sunmak da bizim görevimizdir.” dedi.
Yazdığı ekonomik makalelerle ödüller alan Adil Özkeçeci, kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Evet… İşte bu kitap, Türkiye’mi IMF’ye muhtaç etmeyecek. Bu kitap, Gaziantep ekonomisinin amiral gemisinin kürek tayfası tarafından kaleme alındı.
Bu kitabı adı; ekonomi. Bu kitabın soyadı; verimlilik. Bu kitabın doğum yeri; milli manevi zenginlik, mutluluk. Bu kitabın yazarının adı: 81 vilayette, 81 milyon Türk insanının 81 yaşındaki Adil Amca’sı…
Cennet vatan Türkiye’m, ekonomik yönden beş kıtanın incisi ve başkentidir. Bu kitap, kolay meydana gelmedi. Dile kolay yarım asır; 50 yıl, üretim ve verimliliğin analizleri yapılarak yerel ve ulusal basında yayınlanan yüzlerce makale ve zaman zaman yapılan ulusal ekonomik toplantı ve panellerde sunulan tebliğin yanı sıra girdiğim ekonomik krizleri aşma yazışmalarımla Gaziantep’ime ödül getirdim.”
Adil Özkeçeci’nin kitabında özel bir notu daha var:
“Parayı akıllı kullanınız. Para insanı mağlup edebilir. İnsan isterse parasız cengaver olabilir; çünkü insanın aklı kendine servet olmalı. Bu kitabı mutlaka okuyunuz, okutunuz, hediye ediniz, sizlere şükran sunarlar. Bu kitap, Gaziantep adına, şanına meşale olsun diye eser haline getirildi. Onur, kıvanç, övünç, zenginlik hepimizin olacak…”