İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
2017 YILINDA BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİNE ZİYARETÇİ AKINI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan dokuz müze, 2017 yılında 800 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Müzeler Kenti Gaziantep, 2018’deki yeni hedefini, 1 milyon 600 bin kişi olarak belirledi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı; Hamam Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Kalesi ve Kahramanlık Panorama Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi ile 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.
YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
Gaziantep’in mili mücadele döneminin anlatıldığı Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi, Gaziantep’in hamam kültürünün tanıtıldığı Hamam Müzesi, kentin yöresel mutfağının ve mutfak eşyalarının gösterildiği Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Dünya’nın birçok ülkesinden 1700-1970’li yıllara ait oyuncakların sergilendiği, Türkiye’deki oyuncak müzeleri içinde Dünya Çocukları Galerisi’nin bulunduğu mağaralı tek Oyun ve Oyuncak Müzesi, Türkiye’nin ilk Turizm ve Tanıtma Bakanı Ali İhsan Göğüş’ün kişisel eşyalarının bulunduğu Ali İhsan Gögüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, şehrin kültürünü anlatan Bayazhan Kent Müzesi ile Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Atatürk ve Cumhuriyet dönemindeki kenti, tasvir eden Atatürk Anı Müzesi 2017 yılında yoğun ilgi gördü.
YAŞAYAN MÜZE ANLAYIŞI BENİMSENDİ
Büyükşehir müzeleri klasik müzecilik anlayışından çok, yaşayan müze anlayışını benimseyerek, çeşitli etkinlikler ve atölyeler düzenledi. Büyük küçük herkesin yoğun ilgi gösterdiği Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde her yaş grubuna uygun atölyeler açıldı. Oyun Atölyesi, Oyuncak Atölyesi, Çömçe Gelin Atölyesi ve seyirlik oyunlarla eski masalların anlatıldığı Masal Atölyeleri dikkati çekti. Gaziantep Atatürk Anı Müzesi’nde Müzede Ders Var etkinlikleri, Hamam Müzesi’nde Geleneksel Damat Hamamı günleri, Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde ziyaretçilere özel yemek ikramlarıyla müzeler, yaşayan müzeye dönüştürüldü. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği müzeler kenti ve gastronomi kenti olarak tanınan, Gaziantep; tarih, kültür ve sanat anlamında turistlerin tüm isteklerini karşıladı. Türkiye’de ve hatta Dünya’da keşfedilmesi gereken şehirler listesinde ilk sıralarda yerini alan gazi şehir, turistlerin uğrak yeri olacak.