İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
“En büyük zenginliğimiz insan kaynağımız”
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Gündoğan Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak biyogaz tesisinin temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: ““Kendi servet yataklarımız, petrolümüz, doğalgaz yatakları olan bir ülke değiliz. Hamdolsun bizim en büyük gücümüz insanımız. En büyük zenginliğimiz insan kaynağımız. Birbirimize dayanarak sevgiyle, saygıyla bir arada yaşayan 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Darlıkta da varlıkta da birbirimize sığınmayı bilen çok asil bir milletiz” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hayvansal atıkları enerjiye çeviren biyogaz tesisi kuruyor. Oğuzeli Merkezi Biyogaz Tesisi’nin temeli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından atıldı.
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Gündoğan Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak biyogaz tesisinin temel atma törenine Bakan Gül’ün yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çevrenin ve yeşilin korunması adına bu projenin temelini atarken heyecan içinde olduğunu söyledi. Türkiye olarak enerji konusunda çok iyi bir noktada olmadıklarını dile getiren Gül, “Kendi servet yataklarımız, petrolümüz, doğalgaz yatakları olan bir ülke değiliz. Hamdolsun bizim en büyük gücümüz insanımız. En büyük zenginliğimiz insan kaynağımız. Birbirimize dayanarak sevgiyle, saygıyla bir arada yaşayan 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Darlıkta da varlıkta da birbirimize sığınmayı bilen çok asil bir milletiz. Bundan daha büyük zenginlik olmaz. Varsın petrolümüz, doğalgazımız olmasın ama 80 milyon birbirinden değerli ciğerpare vatandaşlarımız var. Diğeri gelir geçer. En büyük zenginlik birliğimizdir” diye konuştu.
Gül, enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmanın yolunun yenilenebilir enerji kaynakları olduğunu ifade etti. Hükümetin ve Enerji Bakanlığı’nın ortaya koyduğu vizyon ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda çağ atladığını belirten Gül, “Bunun için bizler bugün biyogaz tesisinin temelini atarak kendi enerjimizi kendimiz üretebilecek bir noktaya gelmek istiyoruz. Türkiye’de yapılacak bu tür yatırımlarla vatandaşlarımızın daha ucuz enerjiye kavuşması, cari açığımızın azalması bakımından çok önemlidir. Bu hizmetlerde emeği geçen Başkanımız Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ediyorum. Gelecek sene elektrik üretimine geçeceğimiz için de ayrıca sevinçliyim” değerlendirmesini yaptı.
Gül, hükümetin Gaziantep’e 22 milyar lira yatırım yaptığını ve bu yatırımların ileriki yıllarda artarak devam edeceğini ifade etti.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ SIVI GÜBRE BURADA ÜRETİLECEK
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in proje üretiminde özgün bir şehir olduğunu söyledi.
Biyogaz santralinin ilk kez bir yerel yönetim tarafından yapıldığını ifade eden Şahin, bu proje öncesinde Kalkınma Bakanlığı ile iyi ilişkiler kurduklarını söyledi. Projenin tek başlarına başarmanın zor olacağını vurgulayan Şahin, ulaşım mastır, imar mastır planı ile birlikte enerji mastır planı yapan şehirlerden birisinin Gaziantep olduğunu belirtti.
Ortadoğu’da bu kadar akan kan ve gözyaşının arkasında enerji politikalarının olduğunu dile getiren Şahin, “Petrolümüz yok, madenimiz yeterli değil. Bizim elimizde ne var, yenilenebilir enerjimiz var. Suyu, güneşi, rüzgarı ve jeotermalleri enerjiye dönüştürmek için hükümetimiz bir yasa çıkardı. Şimdi büyükbaş hayvancılıkta büyüme sağlıyoruz. Bu hayvanların atıklarını değerlendirmemiz gerekiyordu. Bunun için biyoguz tesisine ihtiyacımız vardı. Bu hayvanların atıklarını çevreyi kirletmemeliri için bu çalışmayı başlattık. Bizim bu tesisimizde günlük 75 ton büyükbaş hayvanın sıvı atığı oluşacak. Tavuk katı atığı, çimlerden gelen atıkları bu tesiste enerjiyi çevireceğiz. Saat 1 MW enerji elde edeceğiz. Günlük 9 bin 939 metre küp biyogaz, yıllık 800 milyon kw/saat elektrik, yine yıllık 8,8 milyon kw/saat eşdeğerinde ısı üretimi yapılacak” şeklinde konuştu.
Ülke enerjisine katkı vermek için çalıştıklarını aktaran Şahin, “Bir değerli şey ise buradan çıkan sıvı gübre. Türkiye’de ilk kez burada üretilecek. Altın gübre diyorlar buna. Bunu da park ve bahçelerimizde kullanacağız. Buradan çıkan sıvı ve katı gübre 30 bin metre küp olacak. Böylelikle park ve bahçelerimizde kullandığımız gübrelerin maliyetini de aşağıya çekmiş olacağız. Bundan dolayı bu projenin başındaki arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bu tür projeleri Almanya’da yerel yönetimlerin yaptığını aktaran Başkan Şahin, bu tesisin maliyetinin yüzde 80’lik kısmının Kalkınma Bakanlığı’ndan karşılandığını belirtti. Şahin, tesisin bir yıl sonra elektrik üretmeye başlayacağını kaydetti.
SEÇİMLERDE VERDİĞİMİZ SÖZÜMÜZÜ TUTUK
Biyogaz tesisi temel atma töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi Yazılı Sosyal Tesis açılışını da gerçekleştiren Bakan Gül ve beraberindeki heyet, hep birlikte tesisin kurdelesini keserek hizmete açtı.
Milletvekili Canan Candemir Çelik, bu tesisin sözünü 7 Haziran seçimleri öncesinde seçim çalışması yaparken vatandaşlara söz verdiklerini ve bugünde tesisin açılışını başkanımız Fatma Şahin’in bu sözünü yerine getirmesiyle gerçekleştirdiklerini kaydetti.
AK Parti hükümetinin geçmişle uğraşmadığını ve tesisleri, projeleri tek tek yaparak hizmete geçirdiğini söyledi.