İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
GAÜN Enver Hoca’ya ağlıyor
Önceki gece geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi 65 yaşındaki Enver Kılınç, öğrenci ve meslektaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.
Geçtiğimiz günlerde emekli olan Enver Hoca için, 33 yıl görev yaptığı GAÜN Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ali Gür, rektör yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Avni Gökalp, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, akademisyenler, üniversite çalışanları, öğrencileri ve yakınları katıldı. Törende konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, “Enver Hocam benim hocamdı. Öğrencilik yıllarında kendisinden ders aldım. Daha sonra da mesai arkadaşım oldu. Bana çok büyük katkıları olmuştur. Hatta evlenmemde dahi çok büyük desteğini gördüm” dedi. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Çevik ise, “Bugün hepimiz kendimizden bir parça kaybettik. Hepimiz, ağabeyimizi, babamızı, dostumuzu, kardeşimizi yitirdik” diye konuştu. Aynı fakültenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Güven ise Enver Kılınç’ın öz geçmişini okurken gözyaşlarına hakim olamadı.
SÖZÜNÜ ESİRGEMEYEN BİR İNSANDI
Öğretim Görevlisi Enver Kılınç’ı Gaziantep’e geldikten sonra tanıma fırsatı bulduğunu belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Hep hafızamda onunla ilgili olarak, bulunduğu yerde cıvıl, cıvıl, sözünü esirgemeyen, inandığı için asla geri durmayan, kendisine göre doğruları olan bir insan olduğu kalacak. Bir yere gittiği zaman gerek öğrencisi, gerek hocası, gerek mesai arkadaşları olsun herkese pozitif enerji verirdi. Enver Hocamı geç tanıdım. Ama, en fazla tanıdığım noktası da Gaziantep’in kültürüne yaptığı bir hizmettir. Gaziantep’i sevdirmek, Gaziantep’li yeni nesil gençlere, hatta uluslararası öğrencilere Gaziantep kültürünü anlatabilmek için canla başla çabalamasıydı. Onun çabalarını devam ettireceğiz. Ailesine, çalışma arkadaşlarına ve kendisini çok seven öğrencilerine sabır diliyorum” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLERİ GÖZYAŞINI TUTAMADI
Enver Kılınç’ın fanatiği olduğu Fenerbahçe bayrağı örtülmüş tabutu başında gözyaşı döken öğrencileri ise, “O bizim için birer dost, baba, kendimizi emanet ettiğimiz, sığındığımız güvenli bir limandı. O koca yürekli insanın bu kadar küçücük bir tabuta sığdığına inanamıyoruz. Mekanı cennet olsun. Onun tavsiyelerine harfiyen uymaya devam edeceğiz. O bizim için üniversite demekti” şeklinde konuştu. Kılınç için Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen tören, dua okunmasıyla sona erdi. Evli olan ve çocuğu bulunmayan Enver Kılınç, Yeşilkent Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından, aynı mezarlıkta toprağa verildi.